Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας παραβρέθηκε και τίμησε την 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου

 Ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά
του ναζισμού και του φασισμού, όπως καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, να τιμούνται οι αγωνιστές, τα θύματα και οι νεκροί του απελευθερωτικού αγώνα και η  Εθνική Αντίσταση  του 1941-44 εναντίον των κατοχικών στρατευμάτων.
Συγκεκριμένα το Σάββατο 9 Μαΐου και ώρα 11:00 π.μ στο χώρο κατάθεσης στεφάνων, στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας,  τελέστηκε  τρισάγιο στη μνήμη των πεσόντων. 

Έπειτα από ολιγόλεπτη ομιλία του εκπροσώπου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ίδιο  χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας.
Στεφάνια κατέθεσαν: ο  εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο  εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Ανώτερος Στρατιωτικός Διοικητής  Πιερίας,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Λιμενάρχης Υπολιμεναρχείου Σκάλας Κατερίνης. Στεφάνια επίσης, κατέθεσαν εκπρόσωποι  αντιστασιακών και λοιπών οργανώσεων, καθώς εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων και Πολιτιστικών Συλλόγων.
Τον Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας εκπροσώπησε καταθέτοντας στεφάνι ο πρόεδρος του Συλλόγου Α. Μπογιατζής.  

Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, έγινε ανάκρουση του  Εθνικού  Ύμνου και η τελετή έλαβε τέλος. 


ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
 Γ.Γ. Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα