Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τ.Κ. Νεοκαισάρειας

 Σάββας Χιονίδης: «Η περιβαλλοντική ευαισθησία του Δήμου Κατερίνης αποδεικνύεται καθημερινά με έργα»


Άλλο ένα σημαντικό έργο αποχέτευσης  της ΔΕΥΑΚ, έρχεται να προστεθεί στο τεράστιο έργο διαρκών επεκτάσεων του δικτύου αποχέτευσης. Από το 2007 μέχρι και σήμερα απορροφήθηκαν εγκαίρως και στο ακέραιο όλες οι χρηματοδοτήσεις των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.  Τα αποτελέσματα αυτών των προσπαθειών οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών και αποδεικνύουν εμπράκτως την περιβαλλοντική ευαισθησία της Διοίκησης της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου Κατερίνης.


Την Μ. Τετάρτη  8 Απριλίου έγινε η προσωρινή παραλαβή του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Τ.Κ. ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ» από υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΚ. ‘Ένα έργο εντεταγμένο στο ΕΣΠΑ,  προϋπολογισμού 1.500.000€  το οποίο περιλάμβανε την κατασκευή 10.200 μέτρων αγωγών ακαθάρτων καθώς και εξωτερικό δίκτυο που συνδέει τη Νεοκαισάρεια με το δίκτυο του Σβορώνου.  Επί πλέον τοποθετήθηκαν αναμονές παροχών κτισμάτων διατομής Φ160 στον οικισμό. Οι αγωγοί που χρησιμοποιήθηκαν είναι διατομής Φ260-Φ160χιλ. Απομένει η δημοπράτηση της εργολαβίας των ιδιωτικών συνδέσεων με το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης του οικισμού, η οποία και θα γίνει αμέσως μετά το Πάσχα.
Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του έργου ο Δήμαρχος Κατερίνης  Σάββας Χιονίδης τόνισε « Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της καθημερινότητας των Δημοτών μας αποτελεί βασική προτεραιότητα και κατεύθυνση, στο σύνολο των έργων του Δήμου Κατερίνης. Σήμερα με την ολοκλήρωση κατασκευής,  ενός σύγχρονου αποχετευτικού δικτύου στη Νεοκαισάρεια, ικανοποιούμε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Η περιβαλλοντική ευαισθησία του Δήμου αποδεικνύεται καθημερινά με έργα. Αυτό αποτελεί δέσμευση ευθύνης για τις μελλοντικές γενιές».
Στην διαδικασία ελέγχου και προσωρινής παραλαβής του έργου από υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΚ παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Φώτης Δρούγκας,  ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας Γιάννης Τεκτονίδης και  ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Αστέριος Μπουσνάκης.


Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Φώτης Δρούγκας δήλωσε: « Με ιδιαίτερα χαρά, σήμερα, παραλαμβάνουμε άλλο ένα σύγχρονο αποχετευτικό δίκτυο. Η ΔΕΥΑΚ μπορεί να περηφανεύεται ότι διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα και εκτεταμένα δίκτυα αποχέτευσης σε όλη την Ελλάδα. Αυτό δεν έγινε όμως με μαγικό ραβδί. Είναι το αποτέλεσμα της επίπονης  και συστηματικής προσπάθειας της ΔΕΥΑΚ  που σχεδίασε, μελέτησε και υλοποίησε όλο αυτό το έργο. Και φυσικά του ίδιου του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη,  που είχε θέσει εξαρχής ως στόχο, την κατασκευή σύγχρονου και εκτεταμένου αποχετευτικού δικτύου αξιοποιώντας τις Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Σε λίγες ημέρες με την δημοπράτηση της εργολαβίας ιδιωτικών συνδέσεων οι κάτοικοι της Νεοκαισάρειας θα συνδεθούν με το κεντρικό δίκτυο ακαθάρτων».