Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Το πασχαλινό μήνυμα του πρωθυπουργού ή πώς η «κρίση» έγινε «συγκυρία»

Γράφει ο Προκόπης Κωφός

Ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για το Πάσχα έκανε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την περιγραφή της κατάστασης της χώρας και την κατανόηση της αλήθειας!
Η «κρίση» και ακόμα περισσότερο η «καπιταλιστική κρίση», τα αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, οι προωθούμενες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των προηγούμενων κυβερνήσεων και ακόμα και τα μνημόνια είναι για τον πρωθυπουργό έννοιες μάλλον ανεπαρκείς για να περιγράψουν αυτά που συμβαίνουν! Η σωστή γι αυτόν έννοια που αποδίδει την αλήθεια για την κατάσταση της χώρας και του λαού της είναι η έννοια της «συγκυρίας», που σημαίνει πολύ απλά πως έπεσαν όλα τα κακά μαζί! Αντιμετωπίζουμε λοιπόν μια δύσκολη «συγκυρία», που όμως σύμφωνα με τον πρωθυπουργό μπορεί να αντιμετωπιστεί, αρκεί:
- Να μην «παραιτηθούμε» από την προσπάθεια. Αυτό είναι το μόνο εύκολο, απλά συνεχίζουμε να στηρίζουμε την παρούσα συγκυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ!
- Να κάνουμε μια μεγάλη «αρχή». Την κάναμε ήδη!
- Να είμαστε «ενωμένοι». Κάτω από τη σημαία ποιων συμφερόντων άραγε θα πρέπει να επιτευχθεί η ενότητα; Των συμφερόντων των εργαζομένων να αναπληρώσουν τουλάχιστον τις απώλειες που είχαν όλα αυτά τα χρόνια που μας έφεραν στην τωρινή δύσκολη «συγκυρία» ή των συμφερόντων των επιχειρηματιών της «υγιούς επιχειρηματικότητας», που θέλουν να δώσουν ακόμα λιγότερα και να τους παρασχεθούν ακόμα περισσότερα, για να κάνουν επιτέλους επενδύσεις και να επιτύχουν την ανάπτυξή τους;
Η έννοια της «συγκυρίας», στην αοριστία της, ποιοι, πώς και γιατί, είναι πολύ αποκαλυπτική, τα λέει όλα! Μας λέει πώς η νέα συγκυβέρνηση σκοπεύει να πορευτεί, τι μας επιφυλάσσει και τι μας περιμένει! Τόσο απλά!


Προκόπης Κωφός