Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ανακοινώσεις της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΚΜ για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ελονοσίας και την Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού 2015

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ελονοσίας, όπως καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η 25η Απριλίου και
την Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού 2015, που εορτάζεται από τις 24 έως τις 30 Απριλίου, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε δυο ανακοινώσεις.
Σε ό,τι αφορά στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ελονοσίας, το θέμα του φετινού εορτασμού για δεύτερη χρονιά είναι: «Επενδύστε στο μέλλον – Νικήστε την Ελονοσία».
Η Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού καθιερώθηκε να εορτάζεται την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου και στο πλαίσιο της διοργάνωσης εορτάζεται παράλληλα και η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών, που φέτος κλείνει δέκα χρόνια από την καθιέρωσή της. Επιδίωξη της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι η εκρίζωση της ιλαράς και της ερυθράς και η διατήρηση της Ευρώπης ελεύθερης από πολιομυελίτιδα. Το φετινό σύνθημα της εβδομάδας εμβολιασμών είναι: «Γεφυρώστε το χάσμα της ανοσοποίησης».
 
Ακολουθούν οι υπηρεσιακές ανακοινώσεις.



ΑρχείοΤύποςΜέγεθος
Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Ελονοσίας 201566 KB 
Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμών 201582 KB