Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στους δήμους του Νομού μας

         Στις 3 Απρίλη ο Σύλλογός μας έχει Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση.   Άλλη μια φορά καλούμαστε να εκλέξουμε το Δ.Σ. του συλλόγου μας για να πρωτοστατήσει στην οργάνωση του συνδικαλιστικού αγώνα για την προώθηση λύσεων στα προβλήματά μας.
         Έχεις πλέον την εμπειρία πολλών χρόνων από τα προηγούμενα Δ.Σ., που την πλειοψηφία είχαν οι δυνάμεις του συμβιβασμού και της αδράνειας και  με τη στάση τους ουσιαστικά βοηθούσαν τις κυβερνήσεις να εφαρμόζουν όλα τα αντεργατικά μέτρα που πήραν σε βάρος μας.
Μειώσεις μισθών, επιβολή έκτακτων εισφορών, αυξήσεις ορίων ηλικίας για τις συντάξεις, κατάργηση επιδομάτων, σταμάτημα προσλήψεων, απολύσεις συναδέλφων, μειώσεις δαπανών σε υγεία και παιδεία και πολλά άλλα, που συνέβαλαν στο να γίνει η ζωή και η δουλειά μας… «βίος αβίωτος».
Όλα τα παραπάνω είχαν και έχουν σκοπό τη μείωση του εργατικού  κόστους τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Έχουν στόχο την αύξηση της λεγόμενης «ανταγωνιστικότητας» της καπιταλιστικής οικονομίας, τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, να πληρώσει ο λαός το βάρος της οικονομικής κρίσης.
Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος, για τη δημιουργία του οποίου καμία ευθύνη δεν έχουμε σαν εργαζόμενοι, από τη μια αντιμετωπίζουμε την εντατικοποίηση της εργασίας και από την άλλη μεγαλώνουν τα προβλήματα επιβίωσης.
Μετά τις εκλογές της 25-1-15, παρόλη  την κυβερνητική εναλλαγή, τα προβλήματά μας είναι παρόντα.
Παρόν είναι ο ταξικός μας αντίπαλος, από τον οποίο εκπορεύονται τα προβλήματά μας. Παρόντες είναι οι επιχειρηματικοί  όμιλοι που πιέζουν στη συνέχιση της πολιτικής του «λιτού βίου» για τους εργαζόμενους. Παρούσα είναι η αντιλαϊκή πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης. Παρόντα είναι τα νέα μνημόνια. Παρόντες είναι οι περίπου 400  μνημονιακοί νόμοι και διατάγματα της προηγούμενης 5ετίας.
Απαιτείται οργάνωση και συνέχιση του αγώνα μας.
Σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθούν οι δυνάμεις που επιδιώκουν ένα ταξικό – αγωνιστικό προσανατολισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Τόσο στην ομοσπονδία, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, όσο και στο Δ.Σ. του συλλόγου μας, πρέπει να ενισχυθεί το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ, προκειμένου να ανοίξει η προοπτική της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος, η προοπτική να κερδίσουμε μέσα από οργανωμένους,  συντονισμένους και αποφασιστικούς αγώνες τα χαμένα της προηγούμενης περιόδου, και να προωθήσουμε λύσεις στα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα.
Καμία επανάπαυση… Καμία αναμονή… Κανένας δεν θα μας σώσει αν δεν πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας.
Στις εκλογές του συλλόγου μας στις 3 Απρίλη 2015
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ  το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ
Τις θέσεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ μπορείτε να αναζητήσετε σε  σχετική «διακήρυξη»  που έχει δημοσιοποιηθεί