Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Πάλεψε η Νίκη Αιγινίου αλλά ο τραυματισμός του Πελοπίδα άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα - Ξεχώρισε ο Γ.Παπαλεξίου ως ακραίος

Ο Μίλωνας στον τελικό κόντρα στον Ηρακλή
Ο Μίλωνας είναι η δεύτερη ομάδα που περνάει στον τελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε με 3-1 της Νίκης Αιγινίου
στον ημιτελικό του Καρπενησίου και κι αύριο το μεσημέρι (16.00) θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Ηρακλή.
Ο αγώνας ήταν μία πραγματική μάχη με τον Μίλωνα να προηγείται με 18-9 στο α’ σετ, αλλά η Νίκη μείωσε σε 23-22 όμως έχασε το σετ με δύο άουτ επιθέσεις για να επανέλθει όμως στο δεύτερο το οποίο κατέκτησε με 26-24 ωστόσο έχασε με διάστρεμμα τον Πελοπίδα.

Έτσι ο Μίλωνας εκμεταλλεύτηκε αυτήν την απώλεια και προηγήθηκε με 19-14 στο γ’ σετ για να φτάσει και πάλι η Νίκη στον πόντο (21-20), αλλά και πάλι με δικά της λάθη το σκορ έγινε 25-20.

Στο δ’ σετ είχαμε μάχη στο φινάλε με τον Μίλωνα να προηγείται 22-20 και να ακολουθεί η φάση του αγώνα με απίστευτες άμυνες κι από τις δύο ομάδες, όμως ο πόντος πήγε στον Μίλωνα που πήρε τελικά το σετ και την πρόκριση με 25-21.

Παναγιώτης Γεωργούντζος: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Είμαστε για πρώτη φορά σε φάιναλ φορ εφήβων και προκριθήκαμε στον τελικό, οπότε λογικό είναι να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι. «Το παιχνίδι ήταν δύσκολο και υπήρχε πολύ άγχος με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κρατάμε τις διαφορές, αφού και η Νίκη απέδειξε πόσο καλή ομάδα. Σήμερα ήταν ο πιο δύσκολος ψυχολογικά αγώνας και πιστεύω ότι αύριο θα είμαστε πιο απελευθερωμένοι»

Θανάσης Στράντζαλης: «Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία., Δεν υστερούμε σε τίποτα από τον Μίλωνα αλλά ο τραυματισμός του Πελοπίδα μας στοίχισε αρκετά γιατί σε ατές τις ηλικίες δεν υπάρχει μεγάλο βάθος. Παρόλα αυτά ο Παπαλεξίου που έπαιξε για πρώτη φορά ακραίος και ήταν εξαιρετικός κι αυτό είναι το κέρδος για εμάς και το ελληνικό βόλεϊ. Θα είναι μεγάλη επιτυχία αν πάρουμε την 3η θέση και παρά τα προβλήματα μας θα παλέψουμε γι αυτό»..

Τους δύο ημιτελικούς παρακολούθησε πλήθος κόσμου στο κλειστό γυμναστήριο Καρπενήσιου κι ανάμεσα τους ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις τέσσερις ομάδες για το όμορφο θέαμα που παρουσίασαν, αλλά και στους ανθρώπους του Καρπενησίου για το οργανωτικό κομμάτι», τόνισε ο κ. Μαυρομάτης και συμπλήρωσε: «Αισθάνομαι απόλυτα ικανοποιημένος για την υλοποίηση μιας ακόμη πρωτοβουλίας της Ομοσπονδίας, με το νέο τρόπο διεξαγωγής των τελικών φάσεων των αναπτυξιακών πρωταθλήματος σε πόλεις της περιφέρειας όπου θέλουμε να πετύχουμε την ανάπτυξη του αθλήματος. Η σημερινή εικόνα ήταν εξαιρετική και το ίδιο ισχύει και για την αντίστοιχη διοργάνωση των Νεανίδων στον Τύρναβο»
Τα σετ:  3-1 (25-22, 24-26, 25-20, 25-21)

ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ (Γεωργούντζος): Αθανασόπουλος, Καρατζάς, Περγάμαλης, Σπυριούνης, Τουρνάκης, Παπασταματάτος Ν., Παπασταματάτος Γ. –λ / Ανδρεόπουλος, Παπαδόπουλος, Φιλίππου, Κοτοματάς, Κωνσταντακόπουλος
ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ (Στράντζαλης): Παπάζογλου, Κιοσές Αλ., Ιωαννίδης Γ., Παπαλεξίου, Βουλκίδης, Πελοπίδας, Ματσκίδης –λ / Βλασιάδης –λ, Ιωαννίδης Α., Κουπατσιάρης, Κουτσιόλας

Το πανόραμα του Final 4
Σάββατο 7/3
16.00, ΓΣ Ηρακλής – ΕΑ Πατρών 3-0 (25-14, 25-22, 25-19)
18.00, ΑΟΝΣ Μίλων – Νίκη Αιγινίου 3-1 (25-22, 24-26, 25-20, 25-21)
Κυριακή 8/3
14.00, Αγώνας για θέσεις 3-4
16.00, Τελικός


http://www.volleynews.gr/