Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Σ.Ι.Υ.Ν.Π "ΗΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ" (ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΛΑΣ Α.Ε.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
<<  Η  ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ >>
Εργαζόμενες  εργαζόμενοι  της Πιερίας   

Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. σε συνεργασία με το Σωματείο ΚΑΛΑΣ και, το ΠΑΜΕ  στις 12-3-2015  πραγματοποίησαν  μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο ΚΑΛΑΣ στη Ν. Έφεσο, απαιτώντας να πάρει πίσω η επιχείρηση τις τρεις απολύσεις των συναδέλφων μας.  
Απαιτώντας να σταματήσει το κλίμα τρομοκρατίας και να πάψουν να απειλούνται οι εργαζόμενοι με απόλυση στην περίπτωση που γίνουν μέλη του σωματείου.
Απαιτώντας να ξεχάσει η επιχείρηση όλα τα αντιδραστικά σχέδια που έχει κατά νου να περάσει, τον κανονισμό στρατιωτικού τύπου, τις ατομικές συμβάσεις  εργασίας, κλπ.
 Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα να απαιτήσουν αυξήσεις για να μη ζουν με τα ψίχουλα και, αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν πιστέψουν στη δύναμη τους.
Σε ανακοίνωση που έσπευσε να διακινήσει στους εργαζόμενους η εταιρία, μεταξύ άλλων παραθέτει τα εξής στοιχεία:
Ο όμιλος Καλαμαράκη όταν παρέλαβε τη μονάδα, είχε οφειλές σε τράπεζες και προμηθευτές 4.000.000 ευρώ και τις εξόφλησε. Βελτίωσε κτιριακά και εξοπλιστικά τη μονάδα με επενδύσεις 2.000.000 ευρώ και, μάλιστα όπως  λέει, εν μέσω οικονομικής κρίσης, κλπ.
Το μόνο που δεν μας λέει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΛΑΣ  Α.Ε.  του ομίλου Καλαμαράκη  είναι το που βρήκε αυτά τα εκατομμύρια.
Να το πούμε εμείς λοιπόν. Προφανώς και δεν τα έβγαλε με τον ιδρώτα του, αλλά από τον ιδρώτα της εργατικής τάξης. Από αυτούς τους εργαζόμενους που τους δίνει ένα μικρό μέρος της υπεραξίας που παράγουν, δηλαδή  ψίχουλα, για να μπορούν την επομένη μέρα να δουλέψουν έτσι ώστε να αβγατίζουν τα κέρδη του ομίλου.
Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι πεπεισμένο και έχει εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη ότι θα  βγάλει τα συμπεράσματα της και θα απαντήσει οργανωμένα μέσα από τα σωματεία και το ταξικό κίνημα, ενάντια στη βαρβαρότητα που οικοδομούν γι’ αυτήν, τόσο οι προηγούμενες  κυβερνήσεις Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, κλπ,  όσο και η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τους κεφαλαιοκράτες και την Ε.Ε.
Η σημερινή μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την επιχείρηση ΚΑΛΑΣ Α.Ε. απέδειξε δύο πράγματα: α) Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντούμε  οργανωμένα, μαζικά, με αλληλεγγύη στην επίθεση που δεχόμαστε από κυβερνήσεις και μονοπωλιακούς ομίλους και, β) Όσο θα μεγαλώνει η κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας, ενάντια στον κοινό μας εχθρό το κεφάλαιο και την εξουσία τους, τόσο πιο κοντά θα είναι η ελπίδα για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους για ένα καλύτερο μέλλον.
Ένα μέλλον σε μια κοινωνία, όπου όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δωρεάν σύγχρονες κοινωνικές παροχές, όπως παιδεία, υγεία, νερό, ρεύμα, θέρμανση, χωρίς συσσίτια, και προπαντός χωρίς  εκμεταλλευτές.
Σε μια  πραγματικά ελεύθερη κοινωνία με ελευθέρους ανθρώπους.
Εργαζόμενοι εργαζόμενες γίνετε μέλη του  Σ.Ι.Υ.Ν.Π.
 Εδώ είναι η Ελπίδα.

                                     Σ.Ι.Υ.Ν.Π. Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ