Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Νέων 2015 στην Κατερίνη με τη συνδιοργάνωση και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας,  Σοφίας Μαυρίδου,  με τον  εκπρόσωπο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας,  Ηρακλή Δασιόπουλο, για τη διεξαγωγή
του  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Νέων 2015 και στην Κατερίνη

Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και τον Εντεταλμένο  Περιφερειακό Σύμβουλο της Π.Ε.Πιερίας σε θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνική μέριμνας, κ. Στέφανο Μπιτόπουλο, συναντήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, κ. Ηρακλής Δασιόπουλος, για το θέμα της διεξαγωγής του  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Νέων 2015, το οποίο θα φιλοξενηθεί από 6-19 Ιουλίου 2015  και στην πόλη της Κατερίνης.

Η  τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015 για ποδοσφαιριστές ηλικίας κάτω των 19 ετών (U19 European Championship 2015)  με συνδιοργανωτές  την Ένωση  Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και το Δήμο Κατερίνης, θα αποτελέσει όπως σημείωσε η κ. Μαυρίδου σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα αναδείξει την Πιερία, θα τονώσει την τουριστική κίνηση και θα προωθήσει αναμφισβήτητα και τον αθλητικό τουρισμό.

Στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για την άρτια διεξαγωγή του πρωταθλήματος, την καλύτερη προβολή  της διοργάνωσης,  τη φιλοξενία των αθλητών κ.α.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας δεσμεύθηκε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα συμβάλει για την επιτυχή διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2015, όπως έμπρακτα έχει αποδείξει και στο παρελθόν με τις διοργανώσεις  του Ευρωπαϊκού Λιγκ   ( 2012 CEV European League) , του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας 2013 και άλλων μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου  ευχήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων 2015 να αναδειχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα προς όφελος της Πιερίας και να  αποτελέσει τον ΄΄κρίκο΄΄ που θα συνδέσει τον αθλητικό τουρισμό με την περιοχή.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε ότι αποτελεί τιμή αλλά και πρόκληση για την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η συμμετοχή στη συνδιοργάνωση  ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος, που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του κοινού και όπως τόνισε «ενέργειες που προάγουν τον αθλητισμό και διοργανώσεις που ενισχύουν τη φιλοσοφία του ΄΄ευ αγωνίζεσθαι΄΄ εντάσσονται στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας».