Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Άμεση ανάκληση της παράνομης και εκβιαστικής απόφασης της ΕΚΤ και αποζημίωση του Ελληνικού Δημοσίου

Να ανακληθεί άμεσα η εκβιαστική απόφαση της ΕΚΤ και να αποζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιοι και όλοι όσοι ζημιώθηκαν από την παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση  για
τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου,  ζητά με Ερώτησή του που κατέθεσε σήμερα Παρασκευή 6/2/2015 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως επισημαίνει ο Έλληνας Ευρωβουλευτής στην Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ με την από 4/2/2015 απόφασή του ήρε από 11/2/2015 την εξαίρεση για τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που μπορούσαν να χρησιμοποιούνται στις πράξεις του ευρωσυστήματος  ενώ  δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις πιστοληπτικής αξιολόγησης  όσο η Ελλάδα συμμετείχε σε Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής.
Σύμφωνα με την ΕΚΤ η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε διότι δήθεν δεν πιθανολογείτο  επιτυχής αξιολόγηση του Ελληνικού Προγράμματος.
 Όπως παρατηρεί στην Ερώτησή του ο Νότης Μαριάς η εκβιαστική απόφαση της ΕΚΤ  οδήγησε σε κατάρρευση του  Ελληνικού χρηματιστηρίου και σε τεράστια  οικονομική ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου ως μετόχου τραπεζών και επιχειρήσεων εισηγμένων στο χρηματιστήριο, ενώ  οι ζημιές διαχέονται ήδη στην  ελληνική οικονομία πλήττοντας μικρομετόχους, δανειολήπτες, καταθέτες και επιχειρήσεις.
Στη συνέχεια ο Έλληνας Ευρωβουλευτής ζητά να ανακληθεί άμεσα η παραπάνω απόφαση της ΕΚΤ  γιατί είναι παράνομη, καταχρηστική και εκβιαστική καθώς παραβιάζει τις κείμενες διατάξεις του πρωτογενούς και δευτερογενούς δικαίου της Ε.Ε. και λήφθηκε για καθαρά πολιτικούς λόγους προκειμένου να εξαναγκάσει την Ελλάδα να ακολουθήσει τις εντολές της τρόικας και των δανειστών . 
Επιπλέον, παρατηρεί ο Νότης Μαριάς,  η απόφαση της ΕΚΤ η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 11/2/2015 παραβιάζει και τους  κανόνες του ευρωσυστήματος αφού η Ελλάδα βρίσκεται σε Πρόγραμμα  μέχρι 28/2/2015.   
Για τους λόγους αυτούς ο Νότης Μαριάς ρωτά την ΕΚΤ ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να αποζημιώσει όσους ζημιώθηκαν ή  θα ζημιωθούν λόγω  της παραπάνω παράνομης απόφασής της.

Ταυτόχρονα ζητά να ενημερωθεί για τη στάση που κράτησε κατά τη λήψη της εν λόγω εκβιαστικής και παράνομης απόφασης της ΕΚΤ ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας ζητώντας από τον Ντράγκι να τον ενημερώσει εάν υπήρξαν μέλη του ΔΣ της ΕΚΤ που καταψήφισαν την εν λόγω απόφαση και αν ναι ποια είναι αυτά.