Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Κοπή Βασιλόπιτας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

 Η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποιήθηκε σε μια λιτή εκδήλωση στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας
Πιερίας,  το πρωί της  Πέμπτης 1 Ιανουαρίου 2015, μετά την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Θείας Ανάληψης.

Την τελετή κοπής της βασιλόπιτας ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, που απηύθυνε εγκάρδιες ευχές στους παρευρισκόμενους για  Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη, ομόνοια και δημιουργία ενώ εορταστικό κλίμα στην εκδήλωση διαμόρφωσαν οι ταλαντούχοι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, που έψαλλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.


Η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας υποδέχτηκαν στο Διοικητήριο εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου καθώς και των σωμάτων ασφαλείας, εκπροσώπους τοπικών φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος κόσμου, ανταλλάσσοντας μαζί τους ευχές για τη νέα χρονιά.


Στο χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχήθηκε το 2015 να χαρίσει στον κόσμο  υγεία,  ειρήνη, αγάπη, αισιοδοξία και ευημερία και  τη  «νέα χρονιά με αλληλεγγύη, ενότητα  και συλλογικότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και με αυτοπεποίθηση και δύναμη να  συνεχίσουμε το έργο μας για ανάπτυξη, πρόοδο και ανακούφιση των πιο αδύναμων στρωμάτων του τόπου μας».


Τηρώντας το έθιμο της Πρωτοχρονιάς, στους παριστάμενους μοιράστηκε η  βασιλόπιτα και το φλουρί έτυχε η Προϊσταμένη της  ΚΖ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κ. Έλενα Παπασταύρου.