Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΝΑΞΗ ΙΕΡΟΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε Σύναξη Ιεροπαίδων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Περί τούς 100 μαθητές γυμνασίου, που διακονούν σε
διάφορους Ναούς συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας.

Στην αρχή ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, προέβη σε παρουσίαση των αμφίων των τριών βαθμών της ιερωσύνης, εξηγώντας συνοπτικά τους συμβολισμούς.


Τον λόγο έλαβε, στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ο οποίος επισήμανε τη σπουδαιότητα της εκκλησιαστικής διακονίας, την προσοχή και επιμέλεια που απαιτούνται, χρησιμοποιώντας παραδείγματα από την ιστορία και την πενυματική εμπειρία της πίστης μας. Επίσης, απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των ιεροπαίδων.

Στη Σύναξη Ιεροπαίδων παρέστησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγινίου Πρωτοπρ. Ηλίας Γκοτσίδης, καθώς επίσης ορισμένοι ιερείς και λίγοι γονείς, οι οποίοι συνόδευσαν ιερόπαιδες από μακρυνές Ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως.


Σε όλους τους Ιερόπαιδες ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε αναμνηστικά δώρα και εποπτικό υλικό. Τέλος, υποσχέθηκε ότι σύντομα θα επαναληφθεί η Σύναξη, γεγονός που ενθουσίασε τους Ιερόπαιδες.