Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΖΗΣΗ ΖΑΝΝΑ

 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Είναι 32 ετών, απόφοιτος της Φαρμακευτικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και διατηρεί φαρμακείο στον Κορινό Πιερίας. Οργανωμένος από νεαρή ηλικία στη Νεολαία του Συνασπισμού και μετέπειτα στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Από την ίδρυση του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, μέλος της επιτροπής εξωτερικής πολιτικής και άμυνας καθώς και συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές διεθνείς αποστολές του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπήρξε πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών φαρμακευτικής, είναι μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Τέλος είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας.
   
Σύντομο Βιογραφικό:
 Γεννήθηκε το 1982 και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Φαρμακοποιός στον Κορινό Πιερίας και μεταπτυχιακός φοιτητής στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας. Υπήρξε μέλος του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΝ. Είναι μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του και συντονιστής της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας. Έχει συνδικαλιστική δράση, είναι μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας και αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ    ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Αστέριος Καστόρης, 54 Ετών 
Ο Αστέριος Καστόρης εργάζεται ως τεχνικός στον Ψυχιατρικό τομέα του Γ. Νοσοκομείου Κατερίνης και ως αγρότης. Υπήρξε από νεαρή ηλικία μέλος του εργατικού κέντρου Κατερίνης κατά την περίοδο 1985-1991.Μέλος της διοίκησης του σωματίου του Ψ.Ν.Π.Ο. και γραμματέας του κοινωνικού συνεταιρισμού του ψυχιατρείου. Είναι εν ενεργεία πρόεδρος του Ν.Τ. Πιερίας της ΑΔΕΔΥ. Με διαρκή παρουσία στα κινήματα κατά των διοδίων και του κινήματος ΄κόντρα στο ρεύμα’ ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ καθώς και στις επιτροπές υπεράσπισης της δημόσιας υγείας και της δημόσιας περιουσίας. Διετέλεσε γραμματέας της Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ. Σήμερα είναι μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνος του εργασιακού τομέα, του τομέα της υγείας καθώς και της αγροτικής πολιτικής στον νομό. 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ    ΣΗΜΕΙΩΜΑ
  Γραβάνη Βικτωρία, συνταξιούχος φιλόλογος 
 Γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1957.  Πτυχιούχος του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1983 ως το 2011 υπηρέτησε ως φιλόλογος στη δημόσια εκπαίδευση. Αποσπάστηκε στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας, όπου και απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του πανεπιστημίου της Κολωνίας «Γερμανικά ως δεύτερη γλώσσα. Διαπολιτισμική Παιδαγωγική».
   Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση στο χώρο των εκπαιδευτικών, πάντα μέσα από αυτόνομα αριστερά σχήματα (το τελευταίο και μακροβιότερο από αυτά, η Αυτόνομη Αγωνιστική Κίνηση). Μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ το 2009-2010. Μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας από το 2012 έως σήμερα.

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ    ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ) του Δημητρίου

Πτυχιούχος Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης (1997). Υπότροφος του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ. 1999-2001) και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ruhr Universität Bochum, Γερμανία (2001). Γνωρίζει άριστα τη Γερμανική και Αγγλική Γλώσσα . Από τα φοιτητικά της χρόνια έχει συνεχώς ενεργή συμμετοχή σε θέματα αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού, καταπολέμησης της φτώχειας, καταγραφής οικολογικού αποτυπώματος  της ανθρώπινης δραστηριότητας  και παραγωγικής ανασυγκρότησης σε τοπικό επίπεδο. Υπήρξε μέλος Συντονιστικού της Επιτροπής ενάντια στα απόβλητα της TOSOH στο Λιτόχωρο και μέλος του European Social Forum . Διατηρεί δικτύωση και συμμετοχή σε τοπικές συλλογικότητες της Κατερίνης (όπως Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης), πανελλαδικές οργανώσεις (Αλληλεγγύη Για Όλους) και τόπους δημόσιας συζήτησης-Φόρουμ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (κυρίως με τη Γερμανία). Από το 2011 και μετά, συμμετέχει συνεχώς από εκλόγιμες θέσεις στα αντιπροσωπευτικά εσωκομματικά όργανα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Υπήρξε μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας (Υπεύθυνη για το Περιβάλλον). Είναι μέλος του Συντονιστικού της Περιφερειακής Παράταξης ΡΙΖ.ΑΡ.ΕΝ. που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ και μέλος Συντονιστικού της Τ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης .Έχει συμμετάσχει ως υποψήφια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στις Εθνικές Εκλογές του 2012 (Νομός Πιερίας, τρίτη θέση) και στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 όπου κατέλαβε  την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης. Μητέρα μιας δεκάχρονης κόρης.



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ    ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Λέγομαι Νίκος Μπονοβόλιας  γεννήθηκα  και διαμένω στο Λιτόχωρο Πιερίας.
Είμαι πολιτικός μηχανικός Τ.Ε MSc. Έκανα μεταπτυχιακές σπουδές και πήρα το δίπλωμα μου με εξειδίκευση στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό έργων υποδομής.
Εργάζομαι με μόνιμη σχέση εργασίας στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Δίου-Ολύμπου στην οποία ήμουν προιστάμενος της πάνω απο δεκαεπτά χρόνια.
Διετέλεσα πρόεδρος, αντιπρόεδρος, γραμματέας και  μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου των Δημοτικών υπαλλήλων του Νομού Πιερίας για τουλάχιστον εικοσιπέντε χρόνια.
Είμαι ιδρυτικό  μέλος του φεστιβάλ Ολύμπου και υπήρξα μέλος του πρώτου διοικητικού του συμβουλίου.
Επίσης είμαι μέλοςτης αστικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «φίλοι του περιβάλλοντος» . 
Είμαι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου πετοσφαίρισης «πάνθεον»  Λιτοχώρου, είκοσι χρόνια σε διοικητικές θέσεις του διοικητικού συμβουλίου και σήμερα είμαι πρόεδρος του.
Διετέλεσα πρόεδρος του Μορφωτικού συλλόγου Λιτοχώρου επι σειρά ετών.
Πρωταγωνιστικό μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών ενάντια στη λειτουργία του πεδίου βολής στο Λιτόχωρο και ενάντια στην απόβαση των Αμερικανών στην τέως Γιουγκοσλαβία.
Υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος σε όλες τις αναμετρήσεις των τελευταίων δεκαετιών.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του Νομού Πιερίας στις εκλογές του 2009. 


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Χάρη Τζαμακλή
      Ο Χάρης Τζαμακλής είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Γεννήθηκε στην Κατερίνη, όπου τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Εισήλθε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το έτος 1973 και αποφοίτησε το έτος 1978. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών αγοριών.
      Από τα φοιτητικά του χρόνια μέχρι σήμερα συμμετέχει ενεργά στην πολιτική, κοινωνική και πολιτιστική ζωή της πόλης. Εντάχθηκε το έτος 1975 στο «Ρήγα Φεραίο» και το 1979 στο ΚΚΕ εσωτερικού. Ήταν ιδρυτικό μέλος της ΕΑΡ και συμμετείχε στη Ν.Ε. Πιερίας του ενιαίου Συνασπισμού. Σήμερα είναι μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ.   
      Στα πλαίσια της επαγγελματικής του δραστηριότητας συμμετέχει ανελλιπώς στα συνδικαλιστικά δρώμενα του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης. Από το 1999 μέχρι και το 2014 ήταν συνεχώς αιρετό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος επί επτά χρόνια (2004 – 2011), Αναπληρωτής Πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας. Ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κατά την εξαετία 2006 – 2011 διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Ταμίας του πανελλαδικού προνοιακού σωματείου των επαρχιακών Δικηγορικών Συλλόγων (ΛΕΔΕ). Την διετία 2002 – 2003 διετέλεσε Πρόεδρος του προνοιακού σωματείου του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης (ΛΕΑΔΙΚ).