Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Ειδίκευση 10.000 νέων σε πέντε επαγγέλματα με ζήτηση

Την ευκαιρία να αποκτήσουν ειδίκευση στην πληροφορική, στα logistics, στο εμπόριο, στις εξαγωγές και στον πρωτογενή τομέα, εισπράττοντας και ένα εκπαιδευτικό επίδομα, θα
έχουν πάνω από 10.000 νέοι άνεργοι 18-24 ετών. 
Εγκρίθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και μπαίνουν άμεσα σε εφαρμογή νέα προγράμματα κατάρτισης σε πέντε κλάδους αιχμής της οικονομίας. Τα προγράμματα θα υλοποιήσουν εργοδοτικοί σύνδεσμοι σε συνεργασία με κέντρα διά βίου μάθησης.    
Οι νέοι που θα συμμετάσχουν σ’ αυτά, εκτός από την αμοιβή που θα εισπράξουν, θα αποκτήσουν εξειδίκευση και πιστοποίηση των προσόντων τους, ενώ θα τους παρασχεθούν και συμβουλευτικές υπηρεσίες για εύρεση εργασίας. Τα σεμινάρια κατάρτισης θα αφορούν ειδικότητες στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, το λιανικό και εξαγωγικό εμπόριο, τις ειδικότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον πρωτογενή τομέα, όσον αφορά την προώθηση αγροτικών προϊόντων. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να απευθύνουν οι φορείς που έχουν αναλάβει την κατάρτιση πρόσκληση στους άνεργους νέους.
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΕΩΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΓΙΑ 7.000 VOUCHERS
Εξαπλάσιες είναι οι αιτήσεις ανέργων από τις θέσεις που προβλέπει το πρόγραμμα «Επιταγή κατάρτισης με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση». Οι 16.600 άνεργοι ηλικίας 29-64 ετών, οι οποίοι θα επιλεγούν με κριτήρια, μεταξύ 103.000 υποψηφίων, θα λάβουν επίδομα 3.000 ευρώ για πρακτική άσκηση πέντε μηνών και οι 4.000 από αυτούς θα προσληφθούν για δύο μήνες.
Στο μεταξύ συνεχίζεται έως 14 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα διασύνδεσης με την αγορά εργασίας για χορήγηση 7.000 vouchers σε πτυχιούχους έως 29 ετών.