Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Άρθρα των Σαμαρά - Τσίπρα...

Ανταλλαγή «πυρών» Σαμαρά - Τσίπρα
Εθνικό χρέος και αληθινή λύτρωση χαρακτήρισε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στην εφημερίδα Real News και έστειλε μήνυμα προς όλους
τους βουλευτές να παραμερίσουν τα σύννεφα της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας.
Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορεί πως με τη στάση του και την ρητορική των στελεχών του δημιουργεί κλίμα φόβου στις αγορές.
"H ανησυχία υπάρχει και είναι δικαιολογημένη και την προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ! Όμως η δημοκρατία έχει όπλα να εξουδετερώσει αυτό το κλίμα φόβου. Με την ευθύνη των βουλευτών να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρά τους εκβιασμούς τους", τονίζει ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας πως με το που δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οι αγορές που είχαν ανοίξει για την Ελλάδα, έκλεισαν και πάλι.
Ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει πως η χώρα βγαίνει από την κρίση και πως προωθείται σύντομα η συμφωνία με τους εταίρους για τον μηχανισμό προληπτικής στήριξης και την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας. Κατηγορεί, μάλιστα, την Κουμουνδούρου πως επιδιώκει να ανακόψει αυτή πορεία.
"Σε δύο μήνες τελειώνουμε. Και πάνε να μας σταματήσουν. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Είμαστε πολύ κοντά στη συμφωνία της επόμενης μέρας. Το μόνο που απομένει είναι να παραμερίσουμε τα σύννεφα της πολιτικής αβεβαιότητας και αστάθειας. Να εκλέξουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι εθνικό χρέος και αληθινή λύτρωση", τονίζει χαρακτηριστικά.

Απάντηση στα όσα αναφέρει ο πρωθυπουργός στο άρθρο του έδωσε από την Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Έχετε ξαναδεί πρωθυπουργό να εκπίπτει με τόση επιπολαιότητα, τόση αφροσύνη, τόση εμπάθεια, από το ύψος του αξιώματός του; Να γίνεται προπαγανδιστής της χρεοκοπίας της χώρας του; Και να αποκαλύπτει σήμερα με άρθρο του σε κυριακάτικη εφημερίδα το πόσο πολύ φοβάται. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
«Στο άρθρο του ο κ. Σαμαράς διαστρεβλώνει το πρόγραμμά μας, και κρύβει το δικό του το οποίο αποκαλύπτουν τα email προς την τρόικα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Και επειδή τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης έχουν πάρει απόφαση να μη τον αφήσουν να συνεχίσει την καταστροφή καλεί ανοιχτά τους βουλευτές σε αποστασία», συμπλήρωσε.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι ο χρόνος της συγκυβέρνησης τελείωσε και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες μπορούν από τώρα να εύχονται καλή χρονιά. Με κυβέρνηση του λαού, πολιτική για το λαό, εξουσία με το λαό. Με το ΣΥΡΙΖΑ κορμό της νέας κυβέρνησης και προωθητική δύναμη της μεγάλης αλλαγής. Γιατί το 2014 δεν είναι 2012».
«Τον Ιούνιο του 2012 έλεγαν πως αν βγει ΣΥΡΙΖΑ δε θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις του Ιουλίου, επειδή δε θα καταβληθεί η δόση. Δυστυχώς βγήκε η ΝΔ, η δόση όμως κατεβλήθη επτά μήνες μετά. Όπως το ακούσατε. ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ. Μισθοί και συντάξεις πληρώνονταν κανονικά. Το 2014 δεν είναι 2012, γιατί ο λαός μας έπαθε όλα όσα τον απειλούσαν ότι θα πάθει εάν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και μισθοί και συντάξεις μειώθηκαν και στις καταθέσεις του έβαλαν χέρι και τα σπίτια σχεδόν κατάσχονται με τον ΕΝΦΙΑ», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Όσον αφορά στην προεδρική εκλογή, υποστήριξε πως οι βουλευτές δεν πρόκειται να κληθούν να εγκρίνουν το πρόσωπο του νέου προέδρου, αλλά θα ψηφίσουν για το εάν τα email προς την τρόικα θα γίνουν νόμος. «Αν δέχονται το νέο εργασιακό καθεστώς της ολοκληρωτικής βαρβαρότητας: την απελευθέρωση των απολύσεων, την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό, αλλά και στα φάρμακα, τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, με το εφεύρημα του μηδενικού ελλείμματος», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

http://www.rthess.gr/