Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Πρωτοπορία» Για το Super Market Discount

 Η  δουλειά  στις μέρες μας  με την βούλα της σημερινής κυβέρνησης , και της Ε.Ε.   μετατρέπεται  σε δουλεία,   προκειμένου αυτήν, να υπηρετήσει την κερδοφορία των
επιχειρηματικών ομίλων.  Έτσι λοιπόν  στο Discount Market  οι   εργαζόμενοι  για 25 ώρες δουλειά  την εβδομάδας  αμείβονται με  270 ευρώ τον μήνα.  Ενώ είναι υποχρεωμένοι  να πάνε  μια ώρα  νωρίτερα το πρωί στην δουλειά  για την  καθαριότητα  των  Σ.Μ, αφού η επιχείρηση δεν διαθέτει προσωπικό καθαριότητας, δεν παίρνουν,  υπερωρίες, δεν παίρνουν  ρεπό. Αποτέλεσμα τα  4αωρα να μετατρέπονται σε 7ωρα ή 8ωρα  απλήρωτα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η διεύθυνση της επιχείρησης κάνει κρατήσεις από <<τον μισθό>> των εργαζομένων, όταν υπάρχουν ταμειακά λάθη η ζημίες  σε εμπορεύματα. Η αναλγησία των καπιταλιστών μπροστά στα κέρδη δεν έχει όρια.
 Η επιχείρηση  για να περάσει  την πολιτική της,  όπως και όλες οι επιχειρήσεις,   απειλεί τους εργαζόμενους με   τον  μπαμπούλα  της  απόλυσης,  σε όποιον από αυτούς   πάει  να σηκώσει  κεφάλι  για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του.  Αυτήν  την ανάπτυξη οραματίζονται και   κοπιάζουν η  κυβέρνηση, οι επιχειρηματικοί όμιλοι  και   όσοι πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε.  Για να  έχουν  εργαζόμενους, δούλους   χωρίς δικαιώματα,  να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, και  να υπακούν  υποτακτικά στις επιταγές των αφεντικών τους.
 Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες
 Εμείς είμαστε η μεγαλύτερη  κινητήρια παραγωγική δύναμη της κοινωνίας, και όμως μια ολιγομελής τάξη  η αστική,  που έχει   στα χέρια της τα μέσα παραγωγής,  μας κλέβει τον πλούτο που εμείς παράγουμε, και  μας οδηγεί εμάς και τις οικογένειες μας στη  χρεοκοπία.  Μας  λένε να μάθουμε να  ζούμε με τα ψίχουλα, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα.  Να μην μπορούμε  να πάμε στον γιατρό εμείς και τα παιδιά μας , να μην μπορούμε  να ταΐσουμε τις οικογένειες μας, ενώ πολλά παιδιά  λαϊκών οικογενειών  λιποθυμούν  στα σχολεία από την κακή διατροφή και την πείνα.   Η   ζωή μας  αφήνεται στα χέρια της φιλανθρωπίας, ενώ   οι καπιταλιστές  που ευθύνονται ζουν  μέσα  στη   χλιδή από   την εκμετάλλευση    των εργαζομένων. Ο   πλούτος που  υπάρχει   είναι  αμύθητος, αλλά αυτός  είναι   στα   χέρια των καπιταλιστών, και αυτός   μπορεί να πολλαπλασιαστεί σαν αποτέλεσμα της εξέλιξης των παραγωγικών δυνάμεων,[εργατικό,  επιστημονικό  δυναμικό, νέες τεχνολογίες ]  με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Και όμως,  η λαϊκή οικογένεια  ζει   μέσα στην φτώχεια, και  την  εξαθλίωση για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων..
Συνάδελφοι  και Συναδέλφισσες   
Μην  περιμένετε  να αλλάξει κάτι από τα πάνω και από μόνο του, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. Είναι αυταπάτη να πιστεύει κάνεις ότι χωρίς αγώνα και έξω από το σωματείο μας μπορεί  να αλλάξει η ζωή μας προς το καλύτερο, για εμάς και τις οικογένειες μας. Όσο οι  εργαζόμενοι θα είναι σκόρπιοι έξω από τα σωματεία τους, φοβισμένοι,  παγιδευμένοι, στις ίντριγκες, στο δεν  βαριέσαι, στα ψέματα της κυβέρνησης, και της  εργοδοσίας, ψάχνοντας σωτήρες, θα ζούμε μέσα στην μιζέρια, την υλική και πνευματική φτώχεια.
Την κατάσταση αυτήν  μπορούμε να την αλλάξουμε,  μόνο μέσα από τον συλλογικό  ταξικό αγώνα,  μέσα από το Συνδικάτο μας .Αυτό  τρέμουν  οι επιχειρηματικοί όμιλοι, και    οι κυβερνήσεις τους. Αυτός είναι ο λόγος  που  εκβιάζουν , απειλούν,  τρομοκρατούν  τους εργαζόμενους, για να μην οργανωθούν και ενώσουν την δύναμη τους μέσα  από   τα σωματεία τους .
 Συνάδελφοι  και  Συναδέλφισσες
Στις  27 Νοέμβρη η  κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι Πρέπει  να πάρουν αποφασιστική  απάντηση.   Κανείς στην δουλειά,  όλοι στην  απεργία!  Δεν θα μάθουμε   να ζούμε  με τα ψίχουλα.
Διεκδικούμε:  Εδώ και τώρα  υπογραφή  Κλαδικής Συλλογικής  Σύμβασης Εργασίας  με  αυξήσεις.   Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης  με σταθερή και μόνιμη εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων. Όχι στην εργασιακή ζούγκλα, κάθε εργαζόμενος  να δουλεύει μόνο στο πόστο του. Προσλήψεις  με μόνιμο  προσωπικό. Κατάργηση όλων των  φόρων από την λαϊκή εργατική οικογένεια. Φορολογία στο Μεγάλο κεφάλαιο 45%.  Πληρωμή  κάθε μήνα με εκκαθαριστικό από όλες τις επιχειρήσεις . Πληρωμή όλων των υπερωριών. Όχι  στη  χρηματοδότηση  των επιχειρήσεων μέσω του ΟΑΕΔ, με τα χρήματα   των φορολογουμένων, αυτά  πρέπει να δίνονται στους ανέργους.
Όλοι στην Απεργία και την Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  την Πέμπτη 27/11/2014 στις 10. 30 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης.
Συνδικάτο  Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Νομού  Πιερίας
<< Η Πρωτοπορία >>

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6937111270

6976323079