Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΥ-ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αγώνας κοινωνικού χαρακτήρα
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΥ-ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
    Το ποδόσφαιρο πέρα από παιχνίδι και άθλημα αποτελεί έναν από τους
σημαντικότερους φορείς κοινωνικής διάστασης. Το δημοφιλέστερο στον κόσμο αθλητικό γεγονός δεν είναι λίγες οι φορές που βρίσκεται αρωγός και συμπαραστάτης σε πανανθρώπινες πρωτοβουλίες.
    Με γνώμονα τα παραπάνω ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Πιερικού συνδράμοντας παράλληλα στις εορτές της πολιούχου και προστάτιδας της Κατερίνης, της Αγίας Αικατερίνης, διοργανώνει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 το απόγευμα τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή των παλαιμάχων του Πιερικού και των  Βετεράνων της Θεσσαλονίκης. Λαμβάνουν μέρος     επίσης οι ομάδες του Συνδέσμου Διαιτητών Πιερίας, της Μικτής Ερασιτεχνών Πιερίας καθώς και των υποδομών του Σ.Φ.Κ. Πιερικός, της Ακαδημίας Γιώτσα και της Ακαδημίας Κατερίνης 2006. Σκοπός του τουρνουά η συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος <<Άρτος ο επιούσιος >>.
    Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 3:00 μ.μ. θα αγωνιστούν οι ποδοσφαιριστές των διαιτητών και της μικτής ερασιτεχνών Πιερίας, και στις 4:00 μ.μ. οι μικροί αθλητές των υποδομών.
    Στις 5:00 μ.μ. θα τεθούν αντιμέτωποι οι παλαίμαχοι του Πιερικού με τους βετεράνους της Θεσσαλονίκης, σε μια συνάντηση που θα αναβιώσει μνήμες από το ένδοξο παρελθόν των ανθρώπων που αποτελούν τη ζωντανή μνήμη του Βορειοελλαδικού ποδοσφαίρου.
    Την ομάδα των Θεσσαλονικέων θα συνοδεύει ως αρχηγός αποστολής ο πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και πολύπειρος παράγοντας του αθλητισμού Γεώργιος Λυσσαρίδης, ενώ θα αγωνισθούν παλαιοί κορυφαίοι ποδοσφαιριστές των ομάδων της συμπρωτεύουσας Βένος-Κούης-Δράμπης-Παπαϊωάννου-Γούναρης-Καποσούζης-Σεντελίδης-Τουντζιάρης-Τσέκος-Τραϊανόπουλος-Καλιμάνης-κ.ά.
    Το τουρνουά του οποίου οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Α΄ Δ.Α.Κ. Κατερίνης, τελείται με την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και υποστηρίζεται από το Δήμο Κατερίνης, τον Ο.Π.Π.Α.Π. Κατερίνης, την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας και τον Σ.Φ.Κ. Πιερικός.
    Οι διοργανωτές προσκαλούν όλους τους φιλάθλους να παρακολουθήσουν το αξιόλογο τουρνουά και παρακαλούν όσους επιθυμούν να συνδράμουν στο έργο των συσσιτίων την Μητροπόλεως, να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας.