Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΠΛΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΑΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου τελέστηκαν τα Εγκαίνια του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίων Γεωργίου και Μοδέστου, που βρίσκεται στο προάστιο Ν. Περίσταση της Κατερίνης.

Το απόγευμα έγινε η υποδοχή των μαρτυρικών ι. λειψάνων και ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος.
Μετά τον Εσπερινό, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή των μαρτυρικών ι. λειψάνων, ενώ μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα λιτανεύθηκαν και παλαιές εικόνες, που είχαν φέρει το 1922 οι πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη.
Μετά τη λιτανευτική πομπή και την ανάγνωση των σχετικών βιβλικών αναγνωσμάτων, ο μεν Σεβασμιώτατος κ. Χαρίτων, συνοδευόμενος από κληρικούς και πολλούς πιστούς, τέλεσε τα Εγκαίνια του ισογείου Ιερού Ναού Αγίου Μοδέστου. Έψαλε χορωδία ιεροψαλτών της Κατερίνης.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε ταυτόχρονα τα Εγκαίνια του υπέργειου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Έψαλε πολυμελής Φοιτητική Χορωδία της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.
Μετά το πέρας των Εγκαινίων και μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα, ο Σύλλογος Ανατολικοθρακιωτών Νέας Περιστάσεως και Νομού Πιερίας παρέθεσε δεξίωση για όλο το εκκλησίασμα, ενώ το χορευτικό τμήμα χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Θράκης.
Περί το τέλος των απογευματινών εκδηλώσεων για την Ανακομιδή του ι. λειψάνου του Αγίου Γεωργίου, τα Εγκαίνια των Ιερών Ναών και την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου, προσήλθαν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Στις παραπάνω λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν μέρος πολλοί ιερείς από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και τη Βέροια, μοναχές από διάφορα Μοναστήρια, οι τοπικές Αρχές, Καθηγητές Πανεπιστημίου και πολλοί φοιτητές. Αυτονοήτως συμμετείχαν οι κάτοικοι της Νέας Περίστασης και της ευρύτερης περιοχής της Κατερίνης, που γέμισαν ασφυκτικά και τους δύο νεοεγκαινιασθέντες Ιερούς Ναούς.