Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Διοργάνωση από το ΣΕΒΕ ημερίδας για την παρουσίαση του Εγχειριδίου Εξαγωγών

Στη βελτίωση της εξωστρέφειας και στη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων σε ξένες αγορές μέσα από την ανάπτυξη ολοκληρωμένων εργαλείων, αποσκοπεί, μεταξύ
άλλων, το έργο “Trade without borders for the companies of Greece – the former Yugoslav Republic of Macedonia Interregional Area” με ακρωνύμιο TRAWBOR, που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) ως επικεφαλής εταίρος.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒΕ πραγματοποιεί ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «ΕΜΠΟΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» την Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 17:30, στο ξενοδοχείοTHE MET, 26ης Οκτωβρίου 48 στη Θεσσαλονίκη.
Στην πρώτη ενότητα της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί το προαναφερόμενο έργο και το «Εγχειρίδιο Εξαγωγών» που εκπονήθηκε από τον ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του έργου και αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τον επιχειρηματία αναλύοντας τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει σε όλα τα στάδια διεθνοποίησης της επιχείρησής του, με έμφαση σε τελωνειακά και φορολογικά θέματα. Στη δεύτερη ενότητα της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση τελωνειακών και φορολογικών θεμάτων για εξαγωγικές επιχειρήσεις από αρμόδιους εκπροσώπους της τελωνειακής και φορολογικής υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο, την εκδήλωση και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Έργου στη διεύθυνσηwww.trawbor.eu ή να επικοινωνήσουν τηλεφωνικώς με τον ΣΕΒΕ στο τηλ. 2310 535333.