Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ξάνθη - Πιερικός Αρχέλαος την Κυριακή στην Ξάνθη

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Β΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ξάνθη - Πιερικός Αρχέλαος  

Την Κυριακή στην Ξάνθη στις 5 μμ

Στο κλειστό γυμναστήριο του Ευμοίρου Ξάνθης θα αγωνισθεί το απόγευμα της Κυριακής ο Πιερικός Αρχέλαος. Η γηπεδούχος ομάδα Ασπίς Ξάνθης που έχει έναν βαθμό λιγότερο, αγωνίζεται με αξιώσεις και με κοινό στόχο με τον Πιερικό Αρχέλαο.

Οι δύο συνεχόμενες νίκες του Κατερινιώτικου συγκροτήματος που έδωσαν στην ομάδα μια αξιόλογη βαθμολογική θέση, αν και είναι πολύ νωρίς για συγκρίσεις, εφοδίασαν τους παίκτες με καλή ψυχολογία, δυναμική και ετοιμότητα για δύσκολες, πάλι, συναντήσεις, όπως αυτή της Κυριακής.  

Διαιτητές ορίσθηκαν οι κ.κ. Παπαδόπουλος και Πιτσίλκας.

Τέλος, για τον αγώνα ο βοηθός προπονητή του Πιερικού Αρχελάου Χρήστος Ξηρομερίτης και ο γενικός αρχηγός του συλλόγου Δημήτρης Πόδας, στην ιστοσελίδα www.pierikosbc.gr έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Χρήστος Ξηρομερίτης: «Οι τελευταίες νίκες μας έδωσαν μια μεγάλη ψυχολογική και βαθμολογική ανάσα. Ομάδες σαν τη δική μας που δουλεύουν με πολλούς νεαρούς αθλητές, χρειάζεται να κάνουν πολύ καλή διαχείριση της επιτυχίας, αλλά και της αποτυχίας. Σε ανάλογη θέση βρίσκεται και η Ασπίδα Ξάνθης. Το ρόστερ της αποτελείται από έμπειρους αθλητές της ευρύτερης περιοχής και από ταλαντούχους νεαρούς που πρωταγωνιστούσαν στα πρωταθλήματα των μικρών ηλικιών. Δεν μας ξεγελάει η βαθμολογική θέση των Ξανθιωτών, γιατί είχαν ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα τις πρώτες αγωνιστικές και η μέχρι τώρα κατάταξη τους δεν αντικατοπτρίζει τις ικανότητες τους».

Δημήτρης Πόδας: «Πιστεύω ότι η επόμενη αναμέτρηση απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, καθώς αντιμετωπίζουμε μια έμπειρη και καλή ομάδα στην έδρα της με υψηλό κίνητρο για νίκη, μετά τα τελευταία αρνητικά της αποτελέσματα. Παρά τα δύο συνεχόμενα επιτυχή αποτελέσματα και τη θετική ψυχολογία που δίνουν στην ομάδα, θεωρώ ότι για το νεανικό μας σύνολο είναι μονόδρομος να αντιμετωπίζει το κάθε παιχνίδι με πλήρη συγκέντρωση και σκληρό αγωνιστικό πνεύμα».