Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Από το Σβορώνο η εκκίνηση των συναντήσεων με τους πολίτες

Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, μέλη και φίλοι του Άλλου Δρόμου, ξεκινήσαμε από το δημοτικό διαμέρισμα του Σβορώνου την πρώτη από σειρά συναντήσεων με
ενεργούς δημότες που θα συμβάλουν στο επόμενο βήμα των λαϊκών συνελεύσεων. Με Σαφή στόχο την συνεχή αποτύπωση των αναγκών, των αιτημάτων αλλά και των ανεπίλυτων προβλημάτων που συνήθως κρύβονται εδώ και χρόνια από την δημοτική διοίκηση, κάτω από το χαλί.
Κάτω από το χαλί, κρύβεται τα χρόνια προβλήματα στο μη αποχετευτικό δίκτυο του Σβορώνου. Στην Μη αποτελεσματική διευθέτηση των ρεμάτων και των «παγίδων» που πολιορκούν τους κατοίκους του Σβορώνου με την πρώτη βροχή. Των «βομβαρδισμένων» και γεμάτων λακκούβες δρόμων του χωριού. Δρόμοι που οδηγούν στα άνυδρα χωράφια που με μεγάλο κόστος και προσωπικές θυσίες, ερήμην της Δημοτικής πρόνοιας, προσπαθούν να καλλιεργήσουν οι καλλιεργητές του Σβορώνου.
Όλα τα παραπάνω και αρκετά ακόμη που συζητήθηκαν στην συνάντηση του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ με κατοίκους του χωριού, θα αποτελέσουν και την αφορμή για την επόμενη ανοιχτή συνέλευση, έτσι ώστε να προκύψουν και συγκεκριμένες προτεραιότητες και προτάσεις που θα όφειλε ένας σύγχρονος δήμος να υιοθετεί και ως εργαλείο για την κατάρτιση του τεχνικού του προγράμματος.
Ανάλογες συναντήσεις θα συνεχιστούν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Κατερίνης.

                                                  

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 2
ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Απαιτείται σοβαρότητα και ευθύνη για τους Παιδικούς Σταθμούς.
Θεωρώντας ότι η ασφαλής και αποτελεσματική λειτουργία των παιδικών σταθμών, αποτελεί ιερή υποχρέωση και προτεραιότητα για όλους μας, ομάδα δημοτικών συμβούλων του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ επισκέφτηκαν τις δομές του Οργανισμού Παιδείας Πρόνοιας Αθλητισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΔΗΚΕΔΗΚ.
Συζητώντας και καταγράφοντας τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται, θεωρούμε ότι η ασφαλής λειτουργία των παιδικών σταθμών, πρέπει να τεθεί ακόμη πιο ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της δημοτικής διοίκησης.
Ελλείψεις σε προσωπικό, και κυρίως σε εξειδικευμένο προσωπικό, η συντήρηση των υποδομών αλλά και η κοινωνική ανάγκη που οδηγεί σε υπεράριθμα τμήματα νηπίων και βρεφών, αναδείχτηκαν για μία ακόμη φορά και μέσα από την πρωτοβουλία του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ. Η Λύση αυτών των προβλημάτων, προϋποθέτει την άμεση ανταπόκριση του Δήμου Κατερίνης σε συνδυασμό με πολιτικές αποφάσεις της Κεντρικής Εξουσίας που συνεχίζει να κλείνει τα μάτια για τα αποτελέσματα που έχουν προκαλέσει οι ακρωτηριασμοί που έχει επιφέρει στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Σιωπή όσων ανέχονται και τις δύο παραπάνω προϋποθέσεις αποτελεί πλέον συνενοχή.

Οι δημόσιοι και δημοτικοί Παιδικοί σταθμοί δεν αποτελούν «διευκόλυνση» ενός φιλεύσπλαχνου μηχανισμού Δημάρχων ή παραγόντων εξουσίας προς του δημότες. Αποτελούν υποχρέωση ενός κοινωνικού σύγχρονου και ευρωπαϊκού κράτους.  Και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί κάθε πρωτοβουλία του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟ για την ασφαλή, διάφανη και επαρκή λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Κατερίνης.