Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 49χρονου στη Θεσσαλονίκη για ψευδή προγνωστικά παιχνιδιών και αγώνων, έναντι αμοιβής

Σχηματισμός δικογραφίας από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια και παράνομο στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου.

Πιο αναλυτικά, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διενέργειας τυχερών παιγνίων και του παράνομου στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, πραγματοποίησε εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ιστοσελίδων και χρηστών του διαδικτύου που προβαίνουν σε αθέμιτη εμπορική επικοινωνία για τυχερά παίγνια και για παράνομο στοιχηματισμό.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς ψηφιακής έρευνας, που διεξήγαγαν εξειδικευμένοι αξιωματικοί της ειδικής ομάδας καταπολέμησης παράνομων παιγνίων και στοιχηματισμού στο διαδίκτυο, εντοπίστηκε προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, το οποίο προσέγγιζε άλλους χρήστες του εν λόγω δικτύου, πραγματοποιώντας ψευδείς υποσχέσεις για προγνωστικά παιχνιδιών και αγώνων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο προφίλ υποσχόταν ότι δήθεν διέθετε, έναντι χρηματικής αμοιβής, προγνωστικά σχετικά με την έκβαση πάσης φύσεως ατομικών ή ομαδικών παιχνιδιών, αλλά κυρίως για αγώνες ποδοσφαίρου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο Δελτίο Στοιχημάτων του ΟΠΑΠ είτε εκτός κουπονιού ΟΠΑΠ.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παραγγέλθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ακολούθησε εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα και ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής του προαναφερόμενου προφίλ ο 49χρονος ημεδαπός. 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας (1) φορητός Η/Υ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα ψηφιακά πειστήρια που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εξέτασή τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.