Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Νότης Μαριάς σε εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Βουλευτικό Γραφείο Νότη Μαριά
Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 71η Επέτειο του Ολοκαυτώματος και της καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώθηκαν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2014 για τους ήρωες κατοίκους των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 14η, 15η και 16η Σεπτεμβρίου 1943, συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Καθηγητής Νότης Μαριάς, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής.
Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Δεν λησμονούμε τις γερμανικές θηριωδίες και τα εγκλήματα των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής κατά της πατρίδας μας. Διεκδικούμε την άμεση εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις έχουμε ήδη θέσει το εθνικό αυτό ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι Γερμανοί, με πρωτοστάτη τον Γιοακίμ Φούχτελ, με δημόσιες σχέσεις και άλλα τερτίπια προσπαθούν να αποφύγουν την καταβολή των οφειλών τους. Να γνωρίζουν όμως ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις δε μπορούν να συμψηφιστούν με καθρεφτάκια για Ιθαγενείς που σκοπεύει να προσφέρει ο Γκάουκ με το περίφημο Γερμανοελληνικό Ίδρυμα για το Μέλλον που είναι γνωστό τοις πάσι ότι αποτελεί Δούρειο Ίππο της γερμανικής πολιτικής.»