Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Υπεγράφη σύμβαση για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού μεταξύ ΠΕ Πιερίας και Δήμου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Υπεγράφη η προγραμματική  σύμβαση για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού μεταξύ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – ΠΕ Πιερίας και Δήμου Πύδνας-Κολινδρού


Σοφία Μαυρίδου: «Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με υπευθυνότητα υλοποιεί έργα που στόχο έχουν να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου»

Υπεγράφη η προγραμματική  σύμβαση του έργου με τίτλο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ» προϋπολογισμού   230.000 € (με ΦΠΑ) , μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – ΠΕ Πιερίας και Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε τη σύναψη της παραπάνω προγραμματικής σύμβασης με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, η οποία θα έχει και  την εποπτεία της εκτέλεσης των προβλεπόμενων έργων/ενεργειών ως συνόλου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  ενέταξε στο  Πρόγραμμα Επενδυτικών Δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας   χρηματοδοτούμενο από ΟΣΚ , το παραπάνω έργο  με αντικείμενο  εργασίες επισκευής και συντήρησης  των σχολικών κτιρίων του Δήμου Πύδνας Κολινδρού και ειδικότερα στο Δημοτικό Σχολείο Μακρυγιάλου,  στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο  Αιγινίου, στο 1ο νηπιαγωγείο Αιγινίου, στο 2ο  Δημοτικό Σχολείο  Αιγινίου, στον αύλειο χώρο του Επαγγελματικού Λυκείου Αιγινίου και στο  Γυμναστήριο του Γενικού Λυκείου Αιγινίου. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οικοδομικές εργασίες καθαιρέσεων, αποκατάστασης δαπέδων, αντικατάστασης κουφωμάτων, ανακατασκευής στεγών, ανακαίνισης χρωματισμών, κατασκευής μεταλλικού και ξύλινου στεγάστρου καθώς και απαραίτητες εργασίες συντήρησης των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ανάλογα με τις ανάγκες των προαναφερθέντων σχολείων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,  επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με υπευθυνότητα υλοποιεί έργα που στόχο έχουν να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και να συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου.

 «Ιεραρχούμε τις ανάγκες της περιοχής και βρισκόμαστε στο πλευρό των δήμων της Πιερίας, με σκοπό να βελτιώσουμε τις υπάρχουσες υποδομές αλλά και με νέα έργα και παρεμβάσεις που υλοποιούμε,  να  ωφελήσουμε  την περιοχή, να την αναβαθμίσουμε, προκειμένου να  δημιουργηθούν προοπτικές ανάπτυξης και θέσεις εργασίας και ουσιαστικά να  οδηγήσουμε τον τόπο σε «δρόμους» οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε η κ. Σοφία Μαυρίδου.

Από την πλευρά του,  ο απερχόμενος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, κ. Ευάγγελος Πολύζος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας όσο και σε όσους συνέβαλαν στη σύναψη και έγκριση της σύμβασης, τονίζοντας την αγαστή συνεργασία του τμήματος Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Πιερίας. Ο κ. Πολύζος εξήρε το έργο της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  σημειώνοντας  ότι η κ. Σοφία Μαυρίδου πάντα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και ανταποκρίνεται στα αιτήματα  και στα προβλήματα του τόπου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.


Στην υπογραφή της σύμβασης παραβρέθηκαν επίσης ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς και ο νεοεκλεγείς Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Αριστείδης Αγγέλου.