Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα κόμματα: Υπέρβαση, Φορολογούμενοι, Ελλάδα.εμείς, Ελευθερία

Επειδή κατά παράβαση του συντάγματος, στην πολίτικη ζωή της χώρας δεν μπορούν να συμμετέχουν ενεργά όλοι οι Έλληνες πολίτες άνω των 25 ετώνοι οποίοι δεν προσέβαλλαν
τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβίασαν το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη (Άρθ.5.1), αλλά μόνο όσοι ανήκουν σε κάποιο κόμμα, οι πολίτες οργανώνονται και φτιάχνουν καινούργιες πολιτικές ομάδες με την ελπίδα ότι θα αποκτήσουν έτσι το δικαίωμα του εκλέγεσθαι και κατ’ επέκταση της συμμετοχής στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων για τα κοινά.
Την αδικία την προκαλεί το πλαφόν του 3% το οποίο πρέπει να περάσει ο πολίτης αν θέλει να μπει στην βουλή. Έτσι, όσοι ενδιαφέρονται, αναγκάζονται να ιδρύσουν/συμμετέχουν σε μια υποστηρικτική ομάδα/κόμμα που να τους ανοίξει το δρόμο, χαρίζοντας τους πρακτικά τους ψήφους που θα λάβουν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στις εκλογές. Όποιος είναι τυχερός και καταφέρνει να προσπεράσει τα εμπόδια που οι ηγέτες των καθεστωτικών πολιτικών ομάδων/κομμάτων και τα ΜΜΕ βάζουν στο δρόμο του, μπαίνει στην κεντρική πολιτική σκήνη. Όποιος όχι, μένει απέξω (περισσότερες λεπτομέρειες και παραδείγματα στο τέλος της ανάρτησης).  
Δείτε τώρα τους νεοεμφανιζόμενους πολιτικούς σχηματισμούς που δεν συμμετείχαν ακόμα με δικό τους συνδυασμό σε καμιά εκλογική αναμέτρηση.

- Υπέρβαση

Η «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» είναι το αδέσμευτο, υπερκομματικό Κίνημα των Πολιτών που εμπνευστήκαμε από το άρθρο 120 του Συντάγματος και αποφασίσαμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, να περάσουμε εδώ και τώρα στην πράξη και να ενωθούμε στον αγώνα της δημιουργικής ανατροπής του χρεοκοπημένου μεταπολιτευτικού μοντέλου της ασύδοτης τραπεζοκρατίας.
 
Στην «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» σεβόμαστε το Σύνταγμα της Ελλάδος και τους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος και πιστεύουμε στις αρχές της κινηματικής οργάνωσης και αλληλεγγύης, των δράσεων κοινωνικού, οικονομικού, τραπεζικού και καταναλωτικού ακτιβισμού, της διαφάνειας και της συλλογικής διεκδίκησης, διακυβέρνησης, διαχείρισης και ελέγχου.
 
Αγωνιζόμαστε για τη μαζική κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας κατά της ανισότητας, της κοινωνικής και οικονομικής αδικίας και κατά της ασυδοσίας του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων και του τραπεζικού συστήματος.
 
Οργανώνουμε και υποστηρίζουμε κινηματικές και ακτιβιστικές δράσεις για την προστασία των δικαιωμάτων και τη συλλογική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων Καταθετών, Αποταμιευτών, Ομολογιούχων, Δανειοληπτών, Φορολογούμενων και Μικροοφειλετών του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Δικαιούχων Ασφαλιστικών Παροχών και Αποζημιώσεων από Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις.
 
Καλούμε όλους τους Πολίτες που συμφωνείτε με την Ιδρυτική μας Διακήρυξη, να κάνετε ο καθένας την προσωπική του «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» και, ανεξάρτητα από τις πολιτικές και κομματικές σας επιλογές, να ενωθείτε μαζί μας στον αγώνα για Κοινωνική, Οικονομική, Τραπεζική, Φορολογική και Επιχειρηματική Ισονομία, Αλληλεγγύη και Δικαιοσύνη.
 
Η Ιδρυτική Διακήρυξη (Οκτώβριος 2013)

- Έλληνες Φορολογούμενοι

Εμείς, μέλη του Συλλόγου Έλληνες Φορολογούμενοι και άλλοι ενεργοί πολίτες αποφασίσαμε να πάμε ένα βήμα παραπέρα. Να πολεμήσουμε το άδικο Κράτος μέσα στην ίδια τη Βουλή.
Προχωρήσαμε στην ίδρυση της πολιτικής κίνησης, με όνομα “Έλληνες Φορολογούμενοι – Κίνημα Πολιτών”. Για να διεκδικήσουμε μία πιο δίκαιη φορολογία, αλλά και μία φορολογία που θα βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές. Ζητάμε ένα δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα. Όπου οι εισφορές μας θα είναι ανταποδοτικές. Να γνωρίζουμε πότε θα πάρουμε σύνταξη και τί σύνταξη θα πάρουμε. Ή ακόμη και να επιλέγουμε εμείς, με βάση τις εισφορές που καταβάλλουμε, τη σύνταξη που θα εισπράξουμε. Μιλάμε δηλαδή για το αυτονόητο!
Τέλος, ζητάμε να μπουν κανόνες στο δανεισμό και στη διαχείριση του χρέους του Κράτους. Δε θέλουμε πια ούτε άλλη χρεοκοπία (με όσα δεινά αυτή συνεπάγεται), αλλά ούτε και άλλον εξεφτελισμό του Κράτους και της κοινωνίας μας.
Αφιερώνουμε στο κίνημα αυτό ένα μέρος από την ψυχή και το χρόνο μας. Για να το οργανώσουμε και να το οδηγήσουμε στην επιτυχία. Όλοι μας, είμαστε καλοί επαγγελματίες, έχουμε μάθει να δημιουργούμε, να οργανώνουμε και να επιτυγχάνουμε.
Ψάξτε μας. Ψάξτε τον πρόεδρο της κίνησής μας, Γιάννη Σιάτρα. Ψάξτε και τα υπόλοιπα μέλη. Όταν σιγά – σιγά θα σχηματίζονται τα όργανα του κόμματος, θα ανακοινώνονται τα ονόματα που τα συνθέτουν. Και θα μπορείτε να τα ψάξετε και αυτά. Θα δείτε πολίτες απλούς, άτομα που έχουν εργαστεί στη ζωή τους, που έχουν αγωνιστεί και που έχουν βάλει στόχο τους να ζήσουν σε μία Ελλάδα καλύτερη.
Η Ιδρυτική διακήρυξη (22 Μαΐου 2014)

- «Ελλάδα.εμείς»

Με το όνομα “Ελλάδα Εμείς” ανακοινώθηκε την Πέμπτη 25/09/2014  η δημιουργία του νέου κόμματος, με στόχο “την αλλαγή της Ελλάδας, στην υπηρεσία των πολλών και όχι των λίγων ισχυρών”, μέσα από “την ανάσταση του Έθνους με εθνική διαπραγμάτευση και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο”.
Επικεφαλείς του κινήματος «Ελλάδα Εμείς» έχουν ορισθεί ο Σταύρος Καρβούνης, Οικονομολόγος – Νομικός, Ειδικός Επιστήμονας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η Νάσια Μιχαλοπούλου, Δημοσιογράφος – Διεθνολόγος και ο Αργύρης Πετρόπουλος, Δικηγόρος, Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Την πρώτη Διοικούσα Επιτροπή του νέου κόμματος αποτελούν:
Η «Ελλάδα.Εμείς», μετέχει ήδη στις διεργασίες για τη δημιουργία ευρύτερου σχήματος, που θα κινείται στο χώρο του «ριζοσπαστικού κέντρου, μαζί με τον «Δημοκρατικό Σύνδεμο» του Βασίλη Οικονόμουτην «Κοινωνία Αξιών» του Δημήτρη Μπουραντά και τους «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» του Γιώργου Χατζημαρκάκη.
Η Διακήρυξη (24/09/2014) 

- ΚΙΝΗΜΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του Κινήματος Ελευθερία, στην αίθουσα του κινηματοθέατρου “Αλέξανδρος”, Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Εθν.Αμύνης 1 – Θεσσαλονίκη (Απέναντι από τον Λευκό Πύργο). To Kίνημα Ελευθερίας φιλοδοξεί να ενώσει μικρούς πολιτικούς σχηματισμούς σχηματίζοντας ισχύ εν τη ενώσει υπό το λάβαρο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.
.
Στο αίμα αυτό που δεν πονείτε
για Πατρίδα για Θρησκειά
σας ορκίζω αγκαλισθείτε
σαν αδέλφια γκαρδιακά
Μην ειπούν στο στοχασμό τους
τα ξένα έθνη αληθινά
Εάν μισούνται ανάμεσό τους
δεν τους πρέπει ελευθεριά ! 
Διονύσιος Σολωμός
Για το Κίνημα Ελευθερίας
1. Νικόλαος Αγγελίδης
2. Ιωάννης Αντωνιάδης
3. Δημήτριος Ασλανίδης
4. Δημήτριος Βαλασίδης
5. Χρήστος Βενέτης
6. Γεώργιος Κοκκέβης
7. Δημήτριος Μπαλάρης
8. Δημήτριος Νατσιός
9. Κωνσταντίνος Νιχωρίτης
10.Βασίλειος Πορφυρίδης
11.Δέσποινα Στεφανίδου
12.Γεώργιος Σύρπης
13.Δημήτριος Σωτηρόπουλος
14.Χρήστος Τσικούρας
15.Βασίλειος Τσούπρας
16.Δημήτριος Φέσσας
17.Νίκος Χειλαδάκης
18.Πελάγιος Χρυσοβέργης
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ