Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ: Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας - Κεντρικής Μακεδονίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ: Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας - Κεντρικής Μακεδονίας

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη της 6ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας-Κεντρικής Μακεδονίας η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Σεπτεμβρίου έως και τη
1 Οκτωβρίου, στον εκθεσιακό χώρο του Δήμου Κατερίνης.
Ως ΟΝΝΕΔ Πιερίας θεωρώντας σημαντικό να προβάλλονται και να ενισχύονται συνεχώς δράσεις που προάγουν την επιχειρηματικότητα και ενισχύουν την τοπική και εθνική οικονομία, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλία Χατζηχριστοδούλου για την Έκθεση, την τοπική οικονομία και την προσφορά του Επιμελητηρίου στην ανάπτυξή της.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου το ενδιαφέρον για την Έκθεση από τους εκθέτες αλλά και το κοινό βαίνει αυξανόμενο κάθε χρόνο. Ο εκθεσιακός χώρος της έκθεσης εκτείνεται σε 5.700 τ.μ., ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο και τα εκθέματα, μεταξύ άλλων, αφορούν τους τομείς του εμπορίου, υπηρεσιών, κατασκευής – παραγωγής αγαθών – ενέργειας/θέρμανσης. Η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας ανέτειλε για πρώτη φορά το 2009, στις απαρχές μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, ως τοπική έκθεση της Πιερίας και κατάφερε χρόνο με το χρόνο να κάνει σταθερά βήματα προόδου. Η συμμαχία του Επιμελητηρίου Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης, με συνέπεια και δυναμισμό για έκτη συνεχόμενη χρονιά, έχει αποδεδειγμένα αποτελέσματα. Σταθμός στην ιστορία της έκθεσης ήταν το 2012 όταν τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ενώ το 2013, και με αφορμή το μεγάλο αριθμό εκθετών από όλη την Ελλάδα, αναγορεύτηκε σε Περιφερειακή Έκθεση της Κεντρικής Μακεδονίας. Η 6η ΕΒΕΠ – Κεντρικής Μακεδονίας σχεδιάστηκε ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες προκλήσεις και απαιτήσεις των καιρών για αποτελεσματική προβολή των επιχειρήσεων που επιθυμούν να δώσουν ώθηση στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και να αναζητήσουν προοπτικές νέων συνεργασιών.
Από την ΟΝΝΕΔ Πιερίας ο υπεύθυνος θεματικής ενότητας Παραγωγικών και Επαγγελματικών Φορέων Νίκος Κεσανλής τόνισε ότι στους δύσκολους καιρούς που ζει και προσπαθεί να επιβιώσει ο επιχειρηματικός κόσμος σήμερα, μια τέτοια προσπάθεια είναι πολύ σημαντική και μπορεί να αποφέρει μεγάλα οφέληστις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις νεοφυείς προωθώντας τις ιδέες των νέωνεπιχειρηματιών. Είναι σημαντικό μια τέτοια προσπάθεια να στηριχθεί και να μπορέσει να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο.
Ο Υπεύθυνος ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ Κατερίνης Ηλίας Ουσταμπασίδης ανέφερε ότι η σπουδαιότητα και η επιτυχία τέτοιων προσπαθειών σαν την Έκθεση συνδέεται άρρηκτα με την εξέλιξη του γνωστικού αντικειμένου του τμήματος του ΤΕΙ, της επιστήμης των Logistics (Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού) που θεωρείται σήμερα ως ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματικούς κλάδους, αλλά και από τους βασικότερους ανταγωνιστικούς παράγοντες στην επιχειρηματικότητα.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πιερίας Ευθύμιος Τσίρκος δήλωσε πως ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η οικονομική ανάπτυξη της χώρας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση, η εξωστρέφεια, η καινοτομία, οι πρωτοποριακές συνεργασίες και δράσεις καθώς και η ουσιαστική, χειροπιαστή υποστήριξη της επιχειρηματικότητας είναι τα εργαλεία που επιβάλλεται να δώσουν την ώθηση προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης. 

Η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Πιερίας – Κεντρικής Μακεδονίας, που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Πιερίας σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, αποτελεί πλέον ένα σημαντικό οικονομικό και εμπορικό θεσμό και βασικό κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. 
Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στην Έκθεση και να τη στηρίξουν με κάθε τρόπο.


ΟΝΝΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ