Το Mediterranean College φιλοξενεί την
εταιρία 5 Olive Oil σε μια
συζήτηση με το κοινό για τις δυσκολίες της εξαγωγικής δραστηριότητας
Στο Δελτίο Τύπου[1] του Συνδέσμου Εξαγωγέων
Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.) της 9ης Σεπτέμβρη 2014, αναφέρεται ότι η
Ελληνική εξαγωγική δραστηριότητα καταγράφει πτωτική πορεία τον τελευταίο χρόνο
λόγω:
·
της έλλειψης ρευστότητας και κεφαλαίων κίνησης από τις
επιχειρήσεις,
·
του υψηλού κόστους χρήματος και
·
της μειωμένης ανταγωνιστικότητας λόγω των συνθηκών στο εσωτερικό
επιχειρηματικό περιβάλλον.
Πέρα από την πιθανή αδυναμία της Ελληνικής πολιτείας να
στηρίξει την εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων σε μακροσκοπικό επίπεδο,
είναι άξιο διερεύνησης αν υπάρχει η τεχνογνωσία για την κατάκτηση των αγορών
εκτός των Ελληνικών συνόρων.
Έκθεση του ΙΟΒΕ[2] αναδεικνύει τη δυναμική
που θα μπορούσε να έχει ο κλάδος των τροφίμων και ποτών στη γενικότερη
εξαγωγική εικόνα της χώρας. Με δεδομένο ότι ο κλάδος αποτελείται από μικρούς
και μεσαίους παραγωγούς και επικεντρώνοντας κυρίως σε αγροτικά και παραδοσιακά
προϊόντα, το Mediterranean College ανοίγει τη
συζήτηση για τις δυσκολίες που υπάρχουν στην ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας
στον εν λόγω κλάδο.
Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου στις 18.00 το Mediterranean College έχει
προγραμματίσει τη διεξαγωγή εκδήλωσης κατά την οποία ο Αντιπρόεδρος Διοικητικού
Συμβουλίου της εταιρίας 5 Olive Oil και μέλη αυτής, θα συμμετέχουν σε ανοιχτή
συζήτηση με το κοινό της εκδήλωσης. Στην τελευταία θα παρουσιασθούν τα διάφορα
προβλήματα που αντιμετώπισε η εταιρία κατά την ανάπτυξη της εξαγωγικής της
δραστηριότητας και παράλληλα οι λύσεις που έδωσε. Θα γίνει αναφορά, μεταξύ
άλλων, στους τρόπους προσέγγισης μιας ξένης αγοράς, στις δυσκολίες κατά την
μεταφορά καθώς και στα διάφορα κόστη που προκύπτουν ανάλογα με τον τελικό
προορισμό. Στο πάνελ της συζήτησης θα συμμετέχουν:
·
ο Ιωάννης Σόμπολος: Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου,
·
ο Δημήτρης Παναγιωτίδης: Υπεύθυνος Marketing και
Επικοινωνίας,
·
ο Ιωάννης Χρηστίδης: Υπεύθυνος Πωλήσεων,
·
ο Αλέξανδρος Αβάνογλου: Υπεύθυνος Ποιοτικού Ελέγχου και
·
η Βιβή Νέστορα: Γραμματεία Διοίκησης.
Τελικός στόχος της εκδήλωσης είναι να συμμετέχει το κοινό
σε μια ανοιχτή συζήτηση με τους καλεσμένους του πάνελ της 25ης
Σεπτέμβρη και μέσω των ερωτήσεων που θα τεθούν να διατυπωθούν
τα best practices που
ακολούθησε η εταιρία 5 Olive Oil στη μέχρι σήμερα επιτυχημένη πορεία της.