Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

O 3ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014.


Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής είναι η Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε με online εγγραφή (ατομική ή ομαδική) στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr, είτε αυτοπροσώπως στα γραφεία του Διεθνούς Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο (τηλ. 2310 200360), καθώς βέβαια και στο περίπτερο της Οργανωτικής Επιτροπής στις εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Θ..

Οι εγγραφές διακρίνονται σε ατομικές και ομαδικές, με τη δεύτερη κατηγορία να αφορά σε 10 άτομα και άνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες συμπολιτών μας, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν ως ομάδα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο έχουν όσοι συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, δηλαδή όσοι είναι γεννημένοι μέχρι το 1996, ενώ στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000μ. όσοι έχουν «κλείσει» το 12ο έτος, δηλαδή είναι γεννημένοι μέχρι το 2002.

Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος (21,1 χιλιόμετρα) θα ξεκινήσει με τη δύση του ηλίου στις 18:45. Η εκκίνηση θα δοθεί από τη Λεωφόρο Νίκης και η διαδρομή που θα ακολουθηθεί θα διασχίζει τις οδούς: Λεωφόρος Νίκης, Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφόρος Κουντουριώτου και Λεωφόρος Νίκης, με τους δρομείς-αθλητές να τερματίζουν μπροστά στο Λευκό Πύργο, διανύοντας τη συγκεκριμένη διαδρομή τρεις φορές.

Όσον αφορά στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ., έχει οριστεί ώρα εκκίνησης στις 21:15, με αφετηρία το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου με Γ? Σεπτεμβρίου. 
Η διαδρομή των 5.000μ. θα ακολουθήσει τις οδούς: Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφόρος Κουντουριώτου και Λεωφόρος Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες θα τερματίσουν μπροστά στο Λευκό Πύργο. 

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη, με το χρονικό όριο του τερματισμού να είναι οι τρεις ώρες (λήξη 21:45) και για τον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5.000 μ. τα ενενήντα λεπτά (λήξη 22:45).

Όπως κάθε χρόνο, τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης θα καταγράφουν το χρόνο όσων συμμετέχουν. Για αυτό το λόγο όλοι όσοι λάβουν μέρος θα φορούν τον αριθμό συμμετοχής τους με το ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης, που θα παραλαμβάνουν από το κέντρο εγγραφών.

Τέλος, όσον αφορά στο αντίτιμο συμμετοχής, στον Ημιμαραθώνιο (21,1) χιλιόμετρα) καθορίζεται ως εξής:
-ατομικό 20 ευρώ,
-ομαδικό 15 ευρώ,
-φοιτητικό-ανεργίας 15 ευρώ, 

ενώ για το Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος (5000 μ.) καθορίζεται ως εξής:
-ατομικό 15 ευρώ,
-ομαδικό 10 ευρώ,
-φοιτητικό-ανεργίας 10 ευρώ.

Με τις παραπάνω τιμές παρέχεται το βασικό πακέτο αθλητικού εξοπλισμού, όπως αυτό περιγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.thesshalfmarathon.org. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το πλήρες πακέτο αθλητικού εξοπλισμού, με 20 ευρώ επιπλέον. 

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της AIMS, της Δ.Ε.Θ. - HELEXPO και του Οργανισμού «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».



http://www.rthess.gr/