Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Άγγελος Οικονόμου | Ο Πιεριέας της Μπάγερν Μονάχου

To ελληνόπουλο που έγραψε ιστορία, καθώς φόρεσε τη φανέλα των Βαυαρών στο 56′ παίρνοντας τη θέση του Ριμπερί – Ο επίσης ποδοσφαιριστής αδερφός του Γιώργος Οικονόμου, έπαιξε πέρυσι στον Απόλλωνα Λιτοχώρου

Ο Άγγελος Οικονόμου γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1995 αγωνίζεται ως αμυντικό χαφ και δεξί μπακ, ενώ έχει παίξει και σε άλλες θέσεις της άμυνας.
Προέρχεται από την δεύτερη ομάδα των Βαυαρών. Μάλιστα, είχε φορέσει το περιβραχιόνιο στα ματς για το Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι και κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας όπως επίσης και σε παιχνίδια του πρωταθλήματος Νέων της Μπουντεσλίγκα.
Ο νεαρός άσος είχε κληθεί τον περασμένο Νοέμβριο από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Νέων, Θόδωρο Παχατουρίδη για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Ο Άγγελος Οικονόμου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη αλλά μεγάλωσε στην Πιερία. Πριν αρκετά χρόνια αναγκάστηκε να πάει στο Μόναχο εξαιτίας της απόσπασης σε ελληνικό σχολείο, που πήρε ο εκπαιδευτικός, γυμναστής πατέρας του, Νίκος Οικονόμου.
Ο αθλητισμός και εν γένει το ποδόσφαιρο ήταν μέσα στην ζωή της οικογένειας καθώς και ο ένας του ο αδερφός, ο Γιώργος Οικονόμου, έπαιζε μπάλα στη Βέροια και στον Πιερικό.
Ενώ ο έτερος αδελφός του, ο Διονύσης Οικονόμου, κάνει καριέρα προπονητού – γυμναστή στην Κατερίνη (στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου).
Μικρό παιδί ο Άγγελος Οικονόμου είχε κολλήσει με το πιάνο, όταν στα πέντε του, ο πατέρας του τον παρότρυνε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Όταν πήγε στο Μόναχο ήταν δέκα ετών και τότε ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο ερασιτεχνικά.
Από 12 ετών έπαιζε στους επίλεκτους της Βαυαρίας, ενώ παράλληλα δοκιμαζόταν στη Μόναχο 1860 και στην Μπάγερν, για να καταλήξει στα 14 του στις ακαδημίες της νυν πρωταθλήτριας Ευρώπης όπου παίζει μέχρι σήμερα.
Ο 18χρονος άσος έχει ως πρότυπό του τον Τιάγκο ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα και πήρε μεταγραφή το περυσινό καλοκαίρι για την Μπάγερν. Επίσης είναι από τους ποδοσφαιριστές που λόγω και της οικογένειας του δίνει βάση και στο σχολείο ενώ στις ελεύθερες ώρες του συνεχίζει να παίζει πιάνο.

Πηγή: sport24.gr