Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Ομάδας Πάλης στην Άμμο και του Παλαιστικού συλλόγου ΓΑΣ Ολύμπιοι Κατερίνης

Στον απόηχο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πάλης στην Άμμο που έγινε 3-6 Ιουλίου στην Παραλία Κατερίνης στο Beach Bar Almira η Ελληνική Ομάδα υπό την καθοδήγηση των Ομοσπονδιακών  προπονητών και προπονητών του παλαιστικού συλλόγου ΓΑΣ Ολυμπίοι
Κατερίνης  Μπατάλα Βασίλη και Παπακωνσταντίνου Κώστα είχε απόλυτη επιτυχία κατακτώντας την πρώτη θέση στο ομαδικό σε κάθε ηλικιακή κατηγορία.
Οι Ολυμπίοι Κατερίνης συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Εθνική Ομάδα  με τρεις Αθλητές ,
Γεροντίδης Πέτρος στην κατηγορία των Εφήβων κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο,


Κουτσής Βασίλης στην κατηγορία των Παίδων κατέκτησε την 4η θέση
Γεωργιάδης Γιώργος στην κατηγορία των Παίδων επίσης κατέκτησε την 6η θέση


Η Ελλάδα κατέκτησε διακρίσεις τόσο σε αθλητικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πάλης στην άμμο για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, που διεξήχθη στην Παραλία της Κατερίνης (Almira Beach Bar).


Οι παλαιστές μας συνέλεξαν εννέα χρυσά, εννέα ασημένια και εννέα χάλκινα μετάλλια σε παίδες – κορασίδες, έφηβους – νεάνιδες, άνδρες – γυναίκες και οι εκπρόσωποι της ΕΟΦΠ δέχτηκαν συγχαρητήρια από όλες τις αποστολές για την άρτια διοργάνωση των αγώνων.


«Οι φιλοξενούμενοί μας έφυγαν ευχαριστημένοι. Είπαν ότι είναι το καλύτερο παγκόσμιο στην ιστορία των διοργανώσεων στην άμμο. Υπήρχαν κάποια μικρά λάθη αλλά αυτοί οι αγώνες έγιναν με ελάχιστα χρήματα και η επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της Ομοσπονδίας δε θα ξεπεράσει τα 30.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα προήλθαν από χορηγίες και από τα χρήματα που έδωσαν οι ξένες αποστολές για τη συμμετοχή τους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΦΠ, Κώστας Θάνος.


Ο ήλιος, η εντυπωσιακή παραλία και η γαλάζια θάλασσα της Κατερίνης ενθουσίασαν τις ξένες αποστολές. Αρκετοί αθλητές και αθλήτριες δήλωσαν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στην πόλη της Πιερίας για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. «Η όλη διοργάνωση αποτελεί και επένδυση στον τουρισμό της χώρας. Οι παλαιστές εντυπωσιάστηκαν με την περιοχή και, μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, υπήρξε μεγάλη διαφήμιση. Δεχτήκαμε συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της FILA, Νέναντ Λάλοβιτς, ο οποίος δήλωσε ότι θα εμπιστευτεί στην Ελλάδα και άλλες διοργανώσεις. Σε ότι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, θα ήθελα και ένα χρυσό στους άνδρες», υπογράμμισε ο Κώστας Θάνος.


H πάλη στην άμμο είναι, σχετικά, ένα νέο άθλημα. Η διοργάνωση της Κατερίνης απέδειξε ότι το σπορ αρέσει στους Έλληνες καθώς καθημερινά, στο χώρο του «Almira», τους αγώνες παρακολουθούσαν εκατοντάδες φίλαθλοι.