Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Εργασίες διαγράμμισης από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
 Με ικανοποιητικούς  ρυθμούς πραγματοποιούνται  οι εργασίες διαγράμμισης τμημάτων του οδικού δικτύου της Πιερίας από συνεργεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.


Οι συγκεκριμένες εργασίες εντάσσονται στις παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο οδικό δίκτυο για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, που η ορατότητα είναι περιορισμένη.


Οι διαγραμμίσεις εκτελούνται  σε τμήματα του οδικού δικτύου που παρουσίαζαν ιδιαίτερες φθορές, με γνώμονα την ασφάλεια και την ποιότητα στις μετακινήσεις των πολιτών και των επισκεπτών της Πιερίας.


Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν   εργασίες διαγράμμισης :


α) στην επαρχιακή οδό   Κατερίνης-Μοσχοποτάμου στο τμήμα από Κατερίνη- Γενικό Νοσοκομείο- Αρωνά που  θα συνεχισθούν και ολοκληρωθούν  προς Μοσχοπόταμο με τη  διαγράμμιση των κόμβων.


β) στην επαρχιακή οδό Κατερίνης-Π.Κεραμιδίου-Εξοχής στο τμήμα από Κατερίνη μέχρι Π.Κεραμίδι.


Πρόκειται για απαραίτητες εργασίες, οι οποίες βελτιώνουν τις συνθήκες οδήγησης και συνδράμουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των οδηγών.

Η υπάρχουσα διαγράμμιση σε πολλά σημεία του επαρχιακού δικτύου είχε αλλοιωθεί με αποτέλεσμα να καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία των οχημάτων.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας επιδιώκει με τα μέσα που διαθέτει να υλοποιεί παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών-οδηγών αλλά κυρίως για την ασφάλειά τους.

Άλλωστε, ήδη, βρίσκεται σε εξέλιξη  η διαδικασία προμήθειας νέων υλικών διαγράμμισης, προκειμένου  να συνεχισθούν οι εργασίες  στο μεγαλύτερο τμήμα του εθνικού και επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.