Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Καταδικάστηκε ο επιχειρηματίας που απειλούσε να πυρπολήσει το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στη Θεσσαλονίκη

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 11,5 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κατερίνης, ο 64χρονος επιχειρηματίας Γιώργος Τεκτερίδης.

Η υπόθεση αφορούσε το πρωτοφανές περιστατικό που εκτυλίχθηκε το Νοέμβριο του 2012 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όταν ο 64χρονος εισέβαλε στο κατάστημα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και απειλώντας ότι θα πυρπολήσει το κτίριο,
κράτησε επί τρεις ώρες όμηρο τη διευθύντριά του Ταμείου, ζητώντας να αποδεσμευτούν χρήματα που είχαν κατασχεθεί παλιότερα προκειμένου να εξοφλήσει προσωπικά του χρέη προς το Δημόσιο.

Ο γνωστός -λόγω της παλιότερης εμπλοκής του σε υπόθεση ηλεκτρονικού τζόγου- επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εμπρησμού, αρπαγή, αντίσταση και παράνομη οπλοφορία.
Το δικαστήριο -πάντως- αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση, υπό όρους, με συνέπεια ο κατηγορούμενος να αφεθεί ελεύθερος μέχρι το εφετείο.

Απολογούμενος, έκανε λόγο για πράξη "αγανάκτησης", δηλώνοντας «θύμα» της ατέρμονης -όπως είπε- γραφειοκρατίας του δημοσίου, ενώ αναφέρθηκε στην οικονομική εξαθλίωση που βιώνει τα τελευταία χρόνια. 

http://www.newsit.gr/