Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Δράσεις του ΥΠΕΚΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ecozen.gr
Με το μήνυμα «Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας» ο ΟΗΕ επιδιώκει να επισημάνει τους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και τα αναγκαία μέτρα που
πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η «πράσινη εβδομάδα» αυτή τη χρονιά, είναι αφιερωμένη στην κυκλική οικονομία, την αποδοτικότητα των πόρων και τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της αυριανής παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, το ΥΠΕΚΑ, διοργανώνει σειρά δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης οι οποίες περιλαμβάνουν, διαγωνισμό φωτογραφίας και βίντεο με θέμα «Το Περιβάλλον μου: τι θέλω να κρατήσει για πάντα - Τι θέλω να αλλάξει» και έναρξη του διαγωνισμού στις 5 Ιουνίου.
Για συμμετοχή και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ακολουθούν τον σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ: http://www.ypeka.gr.
Προβολή βίντεο με περιβαλλοντικά μηνύματα για την ανακύκλωση, την «κυκλική οικονομία», τη μείωση παραγωγής απορριμμάτων και τη βιοποικιλότητα στις οθόνες όλων των σταθμών του δικτύου του μετρό και του ηλεκτρικού.
Επίσης, στις 10 Ιουνίου, διοργανώνεται ημερίδα παρουσίασης της Εθνικής Στρατηγικής και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Βιοποικιλότητα.
Οι δράσεις ολοκληρώνονται στις 28 Ιουνίου, με το «Παιδικό Οικολογικό Φεστιβάλ» στη Μαρίνα Φλοίσβου, με δρώμενα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Ανακύκλωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά: διαδραστικά παιχνίδια, προβολή περιβαλλοντικής ταινίας και εργαστήρια (θεατρικό ανακύκλωσης, δημιουργική απασχόληση - ζωγραφική, κατασκευές).
Γ. Μανιάτης
«Η ουσία βρίσκεται στη συμμετοχή, τη συνεργασία και την οργανωμένη δράση όλων μας. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος μας δίνει την αφορμή στον καθένα από εμάς να αναλογιστεί και να δράσει» δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης. Κάλεσε, επίσης, όλους «να συμμετάσχουν στη διαρκή προσπάθεια για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, το σεβασμό στο δημόσιο χώρο, τη βιώσιμη και αειφορική ανάπτυξη, διαμορφώνοντας, με τον τρόπο αυτό, καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους».
Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος αποτελεί ορόσημο για τα Ηνωμένα Έθνη,συμβολίζοντας την ανάγκη συστράτευσης μπροστά στον κοινό στόχο για τη διαφύλαξη της περιβαλλοντικής μας κληρονομιάς και την αειφορική διαχείριση του παγκόσμιου φυσικού μας πλούτου. Γιορτάζεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 100 χώρες, υπενθυμίζοντας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την προστασία του πλανήτη, ως το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στις μελλοντικές γενιές.