Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Απαγορεύουν το Δημοψήφισμα!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Πανικός επικρατεί στην Κυβέρνηση και στους μελλοντικούς αγοραστές της ΕΥΑΘ
από την μεγάλη ανταπόκριση των κατοίκων των δήμων της Θεσσαλονίκης
για τη συμμετοχή τους και την αναμενόμενη άρνηση της πώλησης του νερού.

Η Κυβέρνηση φοβάται την λαϊκή ετυμηγορία, όπως αποδεικνύει έμπρακτα η βιαστική και εσπευσμένη απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη για απαγόρευση του Δημοψηφίσματος.
Στην σχετική εγκύκλιο που απέστειλε στους δήμους της Θεσσαλονίκης αναφέρει:
«Περιήλθαν στην υπηρεσία μας καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες την Κυριακή 18 Μαΐου, ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών για δημοτικές και περιφερειακές αρχές σε κάποιους δήμους της χώρας κάποιοι προτίθενται να στήσουν παράνομα κάλπες εντός σχολικών συγκροτημάτων στα οποία θα διεξάγονται οι εκλογές, προκειμένου οι εκλογείς να ψηφίζουν για θέματα άσχετα με την επίσημη και νομοθετικά προβλεπόμενη εκλογική διαδικασία».
Ενώ καταλήγει, «Παρακαλείστε να μεριμνήσετε για την ενημέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής όσο και των εφόρων αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής προκειμένου να διεξαχθεί η απρόσκοπτη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας...».
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με απόφαση της στις 17 Μαΐου 2014 που απέδωσε στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι επιβάλλεται η ποινική δίωξη και τιμωρία με αυτόφωρη διαδικασία της χρήσης εκλογικών καταλογών από όσους συμμετέχουν στην διαδικασία του δημοψηφίσματος και οι δήμαρχοι με την δικηγορική συνδρομή του κ Γιώργου Κόκκα και των νομικών των δήμων απέκλεισαν αυτή την προοπτική με τη χρήση ειδικών λιστών δημοτών τους για το δημοψήφισμα ανεξάρτητοι από τους εκλογικούς καταλόγους.
Ο Γιώργος Κόκκας, συντονιστής του Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Συνασπισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων (Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, Ε.Α.Μ.) συμμετέχει ενεργά ως μέλος της 15μελούς εφορευτικής επιτροπής που θα πιστοποιήσει το Δημοψήφισμα. Αρνούμενος την καταστρατήγηση της λαϊκής έκφρασης θα στηρίξει μέχρι τελευταία στιγμή των αγώνα τόσο των υπόλοιπων εθελοντών, όσο και των δήμων που στηρίζουν την καμπάνια «SOSτε το νερό»! Επίσης, καλεί όλους τους Θεσσαλονικείς να στηρίξουν με την αθρόα συμμετοχή τους στις κάλπες και όλους τους Συνέλληνες για συμπαράσταση σ’ αυτόν το δίκαιο αγώνα.