Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Το τέλος… “Το αεροπλάνο συνετρίβη στον Ινδικό”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας. Δεν υπάρχουν επιζώντες. Με τσάρτερ στην Αυστραλία οι συγγενείς των επιβατών

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ysterografa.gr
Όπως μετέδωσε το πρωί της Δευτέρας το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ένα κινεζικό αεροπλάνο εντόπισε “ύποπτα αντικείμενα”, στο σημείο στο οποίο διεξάγονται οι έρευνες για
τον εντοπισμό του χαμένου αεροπλάνου των Malaysia Airlines, στον Ινδικό Ωκεανό.
Αμερικανικό αεροπλάνο το οποίο πραγματοποίησε έρευνα στο σημείο, δεν βρήκε κάτι.
Το μεσημέρι, οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι αεροπλάνο τους εντόπισε δυο νέα αντικείμενα στον Ινδικό Ωκεανό, και στην περιοχή πλέουν σκάφη για να ερευνήσουν.
Τα δυο αντικείμενα είναι κυκλικά και ορθογώνια, και γίνεται απόπειρα ανάσυρσης.
Το μεσημέρι, οι εξελίξεις προσέλαβαν δραματικό χαρακτήρα, καθώς οι αρχές της Μαλαισίας αποφάσισαν να συναντηθούν εκτάκτως με τους συγγενείς των επιβατών, μια σαφής ένδειξη ότι υπάρχει ουσιαστική εξέλιξη με τα ευρήματα.
Οι συγγενείς των επιβατών μεταφέρονται στην Αυστραλία με πτήσεις τσάρτερ, στην ισχυρότερη ένδειξη ότι βρέθηκαν τα συντρίμμια του χαμένου αεροπλάνου των Malaysia Airlines.
“Με λύπη μας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πέρα από κάθε αμφιβολία, το αεροπλάνο έχει χαθεί οριστικά. Θεωρείται ότι έχει συντριβεί, χωρίς επιζώντες”, ανέφεραν οι αρχές της Μαλαισίας στους συγγενείς των επιβατών.
Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Ναχίμπ Ραζάκ δήλωσε σε επίσημη συνέντευξη Τύπου: “Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έχουμε, το αεροπλάνο συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό”.
Στο άκουσμα των δηλώσεων του πρωθυπουργού της Μαλαισίας, μια από τις συγγενείς των επιβατών λιποθύμησε.


Το χρονικό της Κυριακής
Στα νότια του Ινδικού Ωκεανού συνεχίζονται από το πρωί της Κυριακής οι έρευνες για το χαμένο αεροπλάνο των Malaysia Airlines.
Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ υποστήριξε ότι ένα αεροσκάφος της Αυστραλίας εντόπισε αντικείμενα στον ωκεανό, και έτσι οι έρευνες συνεχίζονται.
Χαρακτήρισε μάλιστα σημαντική την εξέλιξη, και εμφανίστηκε αισιόδοξος.
Το μεσημέρι οι αρχές της Μαλαισίας ανακοίνωσαν ότι γαλλικός δορυφόρος εντόπισε πιθανά συντρίμμια στον Ινδικό Ωκεανό, στην κυρίως περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες.

Το χρονικό του Σαββάτου
Συναγερμός επικράτησε το πρωί του Σαββάτου ύστερα από την πληροφορία ότι εντοπίστηκαν «μεγάλα αντικείμενα» από κινέζικο δορυφόρο να επιπλέουν στον Ινδικό Ωκεανό.
Στο σημείο έσπευσαν πλοία για να κάνουν έρευνες, αλλά όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Αυστραλίας δεν βρέθηκε τίποτα.
Να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα ευρήματα τα εντόπισε ο δορυφόρος στις 18 Μαρτίου.
  

Το χρονικό της Παρασκευής