Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Βρέθηκε μικρό κοριτσάκι το οποίο δεν ανήκει στους φερόμενους ως γονείς στην Κατερίνη

Ανευρέθηκε θήλυ βρέφος το οποίο δεν ανήκει στους φερόμενους ως γονείς στην Κατερίνη
Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ 59 και 58 ετών (άνδρας - γυναίκα) για αρπαγή ανηλίκου, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης και διατάραξη της οικογενειακής τάξης
Οι συλληφθέντες κατάφεραν να εκδοθεί ληξιαρχική πράξη του βρέφους από το Δήμο
Αθηναίων, ενώ η 58χρονη αποπειράθηκε δύο φορές ανεπιτυχώς να δηλώσει το βρέφος στο Δήμο Κατερίνης
Επιπλέον, μία 41χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ φέρεται να παρέδωσε το βρέφος στους συλληφθέντες, η οποία είναι έγκλειστη σε Κατάστημα Κράτησης για άλλη παρεμφερή υπόθεση και δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου
Από εργαστηριακές εξετάσεις δεν διαπιστώθηκε συμβατότητα του DNA του βρέφους και των τριών προαναφερόμενων ημεδαπών
Το βρέφος παρελήφθη από αρμόδια κοινωνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας
Συνελήφθησαν την 06.03.2014 στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, δύο ημεδαποί ΡΟΜΑ, μία γυναίκα 58 ετών και ένας άνδρας 59 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε ένα θήλυ βρέφος που δεν είναι τέκνο τους.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης ύστερα από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών αναφορικά με τη διερεύνηση περίπτωσης δήλωσης τέκνου, οι προαναφερόμενοι ΡΟΜΑ προσήλθαν για εξέταση έχοντας μαζί τους μωρό (θήλυ βρέφος) αγνώστου ηλικίας.
Κατά την εξέταση προέκυψε ότι το θήλυ βρέφος δεν είναι τέκνο των συγκεκριμένων γονέων και οι ανωτέρω συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 58χρονης, το μωρό τους το παρέδωσε μία 41χρονη ημεδαπή στα Φάρσαλα Λάρισας στις αρχές του Σεπτεμβρίου του έτους 2013, άνευ χρηματικού ποσού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συλληφθείσα προσήλθε για εξέταση έχοντας μαζί της το μωρό, την ύπαρξη του οποίου είχε αρνηθεί αρχικά.
Στην κατοχή της 58χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ληξιαρχική πράξη γέννησης.
Από την πρόοδο των ερευνών προέκυψε ότι, οι δύο ημεδαποί ΡOMA το Σεπτέμβριο του έτους 2013 κατάφεραν να εκδοθεί από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γέννησης του αρπαγέντος βρέφους εις διπλούν.
Ειδικότερα, ο 59χρονος προέβη σε ψευδή δήλωση γέννησης του βρέφους στο Δήμο Αθηναίων. Ακολούθως δε μετά την παραλαβή του βρέφους, η 58χρονη μετέβη στο Δήμο Κατερίνης όπου με την χρήση ενός εκ των δύο ληξιαρχικών πράξεων, προσπάθησε δύο φορές ανεπιτυχώς, να προβεί στη δήλωση του μωρού, στην οικογενειακή της μερίδα, στο Δήμο Κατερίνης.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και διατάραξη της οικογενειακής τάξης.
Επιπλέον, η 41χρονη ημεδαπή, επίσης ΡΟΜΑ, η οποία φέρεται ότι παρέδωσε το βρέφος στους συλληφθέντες σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ανωτέρω συλληφθείσας, είναι ήδη έγκλειστη σε Κατάστημα Κράτησης για άλλη παρεμφερή υπόθεση και δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης των ορίων της αυτόφωρης διαδικασίας.
Διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις DNA, από τα αποτελέσματα των οποίων δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα, μεταξύ των γενετικών στοιχείων του βρέφους και των γενετικών στοιχείων του 59χρονου και της 58χρονης, καθώς και των γενετικών στοιχείων της 41χρονης.
Το θήλυ βρέφος παρελήφθη από αρμόδια κοινωνική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και αφού εξετάστηκε από ιατρό βρέθηκε υγιές.
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης, ενώ σε αυτές συνέδραμαν συναρμόδιες Υπηρεσίες στο πλαίσιο της εθνικής και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ο οποίος, αφού άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματικού χαρακτήρα αξιόποινες πράξεις, στη συνέχεια τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Κατερίνης για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης.