Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Σχετικά με το δημοψήφισμα για το νερό της 18ης Μάη 2014

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
Η κυβέρνηση του μνημονίου, πιστή στις επιταγές των ξένων δανειστών, προχωρά, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, στην ιδιωτικοποίηση - ξεπούλημα της ΕΥΑΘ, με
τρόπο προκλητικό, αδιαφανή και κοινωνικά ανάλγητο.
Το νερό αποτελεί δημόσιο αγαθό και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εμπορευματοποιηθεί. Αυτονόητο είναι ότι και η διανομή του πρέπει να είναι κάτω από δημόσιο έλεγχο, καθώς έχουν επενδυθεί από το κράτος μεγάλα ποσά σε υποδομές, οι οποίες με την επιχειρούμενη εκχώρηση θα χρησιμοποιούνται από τον λεγόμενο <<επενδυτή>>.
Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ υποστηρίζει τις προσπάθειες των εργαζομένων και των διαφόρων κινήσεων που έχουν αναπτυχθεί στην πόλη μας (Κ136, SOSτε το ΝΕΡΟ) που εναντιώνονται στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. 
Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ υπερασπίζεται το δημόσιο χαρακτήρα της  ΕΥΑΘ και στο πλαίσιο αυτό θα συμμετάσχει στο δημοψήφισμα που διοργανώνουν οι παραπάνω φορείς την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, στις 18/5/2014.


Η άρτια ετοιμασία, η μαζική συμμετοχή και η επιτυχής έκβαση του δημοψηφίσματος θα αποτελέσουν ένα ισχυρό εφόδιο νομιμοποίησης της διεκδίκησης της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και της υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα του νερού.