Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Όταν η απουσία ονομάζεται άποψη και κριτική από τους συμβούλους της λαϊκής συσπείρωσης Κατερίνης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Αντώνη Μάντζιο
Διαβάσαμε  με προσοχή   την  ανακοίνωση των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Κατερίνης για το πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης για τους σχολικούς φύλακες. 
Εγώ από τη μεριά μου να σημειώσω τα εξής: 

1. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της λαϊκής συσπείρωσης απουσίαζαν από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ( κάτι που  αποκρύπτεται στην ανακοίνωσή τους) απουσίες που είναι πολύ συχνές. 
2.
 Μου ζητήθηκε από τους σχολικούς φύλακες  να βοηθήσω για να υπάρξει ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο εν όψει της εκδίκασης της κυρίας αγωγής τους για το παράνομο της απόλυσής τους και πρότεινα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, που το αποδέχτηκε, να το φέρει προ ημερήσιας όπως και έγινε και το αποδέχτηκαν ως προ ημερησίας θέμα και οι άλλες παρούσες παρατάξεις.
3.
 Πρότεινα  οι ίδιοι οι σχολικοί φύλακες  να μας δώσουν ένα σχέδιο ψηφίσματος, πράγμα που έγινε και αυτό το σχέδιο το επεξεργάστηκε διαπαραταξιακή επιτροπή, το τροποποίησε ελαφρώς και ψηφίστηκε ομόφωνα.
4.
 Σε κατ ιδίαν συζητήσεις το τροποποιημένο ψήφισμα έγινε αποδεκτό και από τους σχολικούς φύλακες.
5.
 Σχολικοί φύλακες προβλέπονται και στον καπιταλισμό και εν τέλει εδώ καλούμαστε, παρόντες, να δίνουμε τις μάχες μας σε όφελος των δημοτών και των εργαζομένων. Μάχες που μπορούμε και να νικάμε. 
6.
 Όσο για τον σοσιαλισμό που προσβλέπουμε, για εμάς θα είναι δημοκρατικός και το όραμά του δεν θα μας εμποδίζει να δίνουμε τις καθημερινές μάχες για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης σήμερα και για την ανατροπή του καπιταλισμού αύριο.
Πάντα όμως παρόντες. Και στα συμβούλια και στους αγώνες.
7. Και εν τέλει ένας αγώνας που δόθηκε και συνεχίζεται να δίνεται για τους απολυμένους σχολικούς φύλακες και για όλους τους εργαζομένους δεν πρέπει να γίνεται θέατρο διαμάχης μεταξύ της αριστεράς. Ενωμένοι θα νικήσουμε!

Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης