Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Μεγάλες στιγμές έζησαν όσοι βρέθηκαν στον ετήσιο χορό της «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛA»
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία προσέλευσης και πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία ο ετήσιος χορός του Ποντιακού συλλόγου Κατερίνης «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014.
Η αίθουσα διασκέδασης «ΘΕΑΜΑ» κατακλύστηκε κυριολεκτικά από μέλη, φίλοι, γονείς, παιδιά, χορευτές και χορεύτριες. Όσοι βρέθηκαν εκεί έζησαν όμορφες στιγμές με πολύ και παραδοσιακή ποντιακή μουσική, τραγούδια και χορό, απόλαυσαν τα χορευτικά και είδαν νέους οργανοπαίκτες, συμμετείχαν στο ξέφρενο γλέντι και ένιωσαν «εκείνη» την ψυχική ανάταση, ανανέωσαν τη σύσφιξη σχέσεων και όχι μόνο. Πλήθος κόσμου γλέντησαν με την ψυχή τους υπό τους ήχους της λύρας, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σ΄ ένα ζεστό, φιλικό, οικογενειακό περιβάλλον με ποντιακούς χορούς και τραγούδια.
Η νεολαία έκλεψε και πάλι την παράσταση με πολύ και ποιοτικό ποντιακό γλέντι με τον εξαιρετικό  Γιάννη Κουρτίδη στο τραγούδι, συνοδευόμενο από τους  Κώστα Κασιμίδη, Γιώργο Φωτιάδη και Τάσο Ιμιρτζίδη. Όπως πάντα όμορφη νότα στη βραδιά, η συμμετοχή νέων καλλιτεχνών του συλλόγου, παιδιά βγαλμένα από τα σπλάχνα της «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» ο Άρης Αμοιρίδης και ο Γιώργος Αμπερίδης, όπου μας χάρισαν “όμορφες” και “γλυκύτατες”  παραδοσιακές μελωδίες.
Τα χορευτικά και η χορωδία του συλλόγου μας καθώς και το χορευτικό συγκρότημα του αδελφοποιημένου συλλόγου Κρητών «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» προσέφεραν σε όλους ένα εξαιρετικό πανόραμα παραδοσιακών τραγουδιών και χορών.
Ιδιαίτερη και απολαυστική ήταν φέτος η παρουσίαση παραδοσιακών μελωδιών από μαθητές των τμημάτων εκμάθησης λύρας, αγγείου, φλογέρας και νταουλιού του συλλόγου μας.
Συγκινητική και ιδιαίτερη επίσης ήταν  η στιγμή της βράβευσης για τη σημαντική προσφορά τους στο σύλλογο και τη μεγάλη αγάπη τους για την ποντιακή παράδοση, των μελών μας  Χρήστου Ορφανίδη, Κώστα Εφραιμίδη, Γιάννη Κουσκουρίδη, Βασίλη Χατζηιωαννίδη και Χρήστου Ιορδανίδη.
Το Δ.Σ. του συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά  τα τοπικά Μ.Μ.Ε. αλλά και τους χορηγούς της βραδιάς Αμοιρίδη Παναγιώτη(εμπόριο τροφίμων), Μαυρίδη Κων/νο (κοτόπουλα), Λιμπανοβνό Δημήτρη(καφετέρια), Καριψιάδη Νίκο(καλλυντικά), Σιδηρόπουλο Κων/νο(καθαριστήριο), Ψησταριά «Στέλιος», ψαροταβέρνα «Μέθεξις» και Καζαντζίδη Βασίλη(εμπόριο σιδήρου) αλλά και τον κ. Σατσίδη Γιώτη (μάρμαρα-γρανίτες) για την συμπαράσταση και την ευγενική τους αρωγή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Πιερίας  Χριστογιάννης Δημήτριος και  Μάνη-Παπαδημητρίου Άννα, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Μαυρίδου Σοφία, ο Δήμαρχος Κατερίνης  Χιονίδης Σάββας, ο πρόεδρος του Ο. Π .Π. Α. Π  Δήμου Κατερίνης Παπαδημητρίου Θωμάς, ο περιφ. σύμβουλος Μακρίδης Νίκος, οι αντιδήμαρχοι Κατερίνης  Παπαζιώγας Νίκος, Γιουμίδης Αλέκος, Παπαζήσης Τάσος και Λιακόπουλος Θανάσης,  οι δημ. σύμβουλοι Φωτιάδης Νίκος, Οφίδης Σάββας, Κυριακίδης Γιώργος και Χατζηκώστας Γιώργος, η πρόεδρος του τοπ. συμβουλίου Κατερίνης Μακρίδου- Παρτσαλίδου, εκπρόσωποι πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών φορέων του τόπου μας .
    Το  Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί για ακόμη μια φορά έναν, έναν ξεχωριστά και όλους μαζί για την παρουσία  και την βοήθεια στην «οικογένεια» της «ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ» και εύχεται καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, ειρήνη και ευημερία.

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 στις 11:00 π.μ. περιμένουμε τα παιδιά, τους γονείς, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου  στην εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας και των δώρων, που θα γίνει στην πολιτιστική στέγη του συλλόγου μας.