Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Κατερίνη allou gia allou fun park. Επιχείρηση Χριστουγεννιάτικες καραμέλες. Επεισόδιο δεύτερο

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Παναγιώτη Τριανταφυλλίδη
Η αλήθεια είναι πως ακόμη και μετά το άρθρο μου σχετικά με το λούνα παρκ της Πλατείας Δημαρχείου πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης δε γνώριζαν τίποτα σχετικά. Δε γνώριζαν αν πέρασε από τοπικό συμβούλιο, δε γνώριζαν αν πέρασε από δημοτικό συμβούλιο,
δε γνώριζαν καν αν έπρεπε ή όχι να περάσει από κάποιο συμβούλιο ή από κάποια επιτροπή του Δήμου. Δεν το γνώριζαν αυτοί τους οποίους ο λαός επέλεξε κι εξέλεξε για να διοικήσουν τον Δήμο. Το αντιπαρέρχομαι τονίζοντας απλά και μόνο «Αν δε μπορείς να προσφέρεις, μπορείς και να παραιτηθείς».
Μια μέρα λοιπόν μετά από τον δικό μου εορταστικό «στολισμό» σε όλους τους υπευθύνους της πόλης σχετικά με το έκτρωμα της πλατείας δημαρχείου και μετά το περιβόητο ρεπορτάζ της ΔΙΟΝ τηλεόρασης στο οποίο είχε αναφερθεί πως "Η πλατεία Δημαρχείου παραχωρήθηκε", (http://www.youtube.com/watch?v=9zyql2ebCYoο υπεύθυνος του λούνα παρκ κ. Μιχάλης Μακαρίου  μίλησε στην κάμερα και στην ουσία κατηγόρησε τον ίδιο του τον εαυτό για τις όποιες καθυστερήσεις. Μας εξήγησε με ένα τέλεια απολογούμενο ύφος  -γιατί άραγε;- πως δεν εμπλέκεται ούτε ο Δήμαρχος ούτε η συμπολίτευση ούτε η αντιπολίτευση ούτε κανένας τοπικός φορέας ούτε κανένας επαγγελματικός του συνεργάτης. Το απόσπασμα σας το επισυνάπτω εδώ(http://www.tubechop.com/watch/1806417), ενώ ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ  μπορείτε να το δείτε εδώ (http://www.youtube.com/watch?v=fY-BPko5OBw).
Δε θα τολμήσω να γράψω  πως κάποιοι τον έβαλαν να δηλώσει τα όσα δήλωσε, δε θα τολμήσω να γράψω  πως δουλεύει σε συνεργασία με κάποιους άλλους. Φυσικά και δε θα τολμήσω να γράψω πως κάτι μου βρωμάει. Προφανώς στην πόλη αυτή οι διαδικασίες είναι και ηθικές και νόμιμες. Πώς άλλωστε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά; Εξάλλου, ο κ. Μακαρίου πρόσφατα, όπως ο ίδιος δήλωσε, συνεργάστηκε και με το Επιμελητήριο Πιερίας στην Εμποροβιοτεχνική Έκθεση του Σεπτεμβρίου. Ίσως ο άνθρωπος να έχει όντως καλές επαγγελματικές περγαμηνές και να διατηρεί άριστες σχέσεις με όλους όσους συνεργάζεται. Προφανώς αποτελεί εξαίρεση πως ο κύριος αυτός έχει διωχθεί ποινικά και προσήχθη με την αυτόφωρη διαδικασία μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του για χάλκευση στοιχείων και συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου το Επιμελητήριο Ξάνθης και ο πρόεδρός του κ. Στέλιος Μωραΐτης στις 14 Σεπτεμβρίου 2013.

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ

1. Πρόσφατο πιστοποιητικό ποινικού μητρώου από το οποίο να προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος δεν έχει καταδικαστεί για κακούργημα ή για πλημμέλημα, κλοπή, υπεξαίρεση, απάτη, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, πλαστογραφία, ή κατάχρηση ενσήμων, απιστία, ψευδορκία, δόλια χρεωκοπία, καταδολίευση των δανειστών, τοκογλυφία, λαθρεμπορία, εμπορία ναρκωτικών και εγκλήματα περί το νόμισμα.

2. Σχεδιαγράμματα (κατόψεις) σε τρία αντίγραφα των εγκαταστάσεων από διπλωματούχο μηχανικό στα οποία θα απεικονίζονται όλοι οι χώροι και ο προορισμός τους και το συνολικό εμβαδόν τους.

3. Γνωμάτευση του Συμβουλίου «Περί θεάτρων-κινηματογράφων» κ.τ.λ. αν πρόκειται για λούνα παρκ, πιστών αυτοκινητιδίων, τσίρκο, μουσικών συναυλιών, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επιδείξεων (όπως το ελαστικό σάλτο) και άλλων παρεμφερών δραστηριοτήτων και εγκαταστάσεων για την καταλληλότητα των χώρων εγκαταστάσεων και εξοπλισμού.

4. Βεβαίωση μηχανικού διπλωματούχου ανώτατης σχολής για την καλή εγκατάσταση και λειτουργία των παιχνιδιών.

5. Βεβαίωση ηλεκτρολόγου μηχανικού ανώτατης σχολής, περί της ασφάλειας των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

6. Βεβαίωση της ΔΕΗ και του ΟΤΕ για την ύπαρξη ή όχι ασφαλών εγκαταστάσεών τους στην περιοχή που πρόκειται να γίνει η πτήση ή ανύψωση.

7. Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η κυριότητα ή η μίσθωση του ακινήτου, στο οποίο στεγάζεται η δραστηριότητα (Θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ.)

8. Βεβαίωση από Πολεοδομική Υπηρεσία από την οποία προκύπτει ότι η απόσταση των εγκαταστάσεων είναι τουλάχιστον 150 μέτρα από: την πλησιέστερη νόμιμη κατοικία (κύρια ή δευτερεύουσα) ξενοδοχείο, σχολείο, νοσοκομείο, γηροκομείο, σανατόριο, χώρο λατρείας, υπαίθριο θέατρο και γενικά εγκατάσταση που απαιτεί ειδική ακουστική προστασία
 (Επισημαίνεται ότι η παραπάνω απόσταση μετράται σε ευθεία γραμμή από το πλησιέστερο σημείο των ορίων της εγκατάστασης έως το πλησιέστερο σημείο του οικοπέδου ή γηπέδου της κατοικίας.)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Κατόπιν χορήγησης της προέγκρισης από τη Δημοτική Κοινότητα και αφού υποβληθούν τα απαιτούμενων εκ των οικείων διατάξεων δικαιολογητικά και γνωματεύσεις θετικά το Α/βάθμιο Συμβούλιο Επιθεωρήσεως Κινηματοθεάτρων εκδίδεται η άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας της αιτούμενης δραστηριότητας από τον Δήμαρχο εντός 10 ημερών και παραδίδεται στο ίδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή σε τρίτους με εξουσιοδότηση.

ΥΓ.1  Ας ξέρετε πολλοί από εσάς που μας κυβερνάτε πως η γελοιότητά σας δεν υπήρξε ποτέ η απάντηση στα ερωτήματα των πολιτών.

ΥΓ.2 Για να μην ξεφεύγουμε από το κλίμα των εορτών, αγαπητέ Μάκη Παπαδημητρίου, θα ήθελα να σου πω το εξής: την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου κυκλοφορούσες στον πεζόδρομο της πόλης έχοντας στην τσέπη εκτυπωμένο το προηγούμενο άρθρο μου. Μάλιστα με χαρά μού το έδειξες και μου είπες «Καλά μας κάνεις, τέτοιοι που είμαστε». Πρώτη φορά είδα με τα μάτια μου αυτό που χρόνια άκουγα, πως κάποιος σας φτύνει κι εσείς νομίζετε ότι βρέχει. Δε θα μείνω όμως στο γεγονός ότι το εκτύπωσες στον Δήμο, ξοδεύοντας δηλαδή 3 ολόκληρες κόλλες Α4, οι οποίες βρίσκονται σε έλλειψη στις υπηρεσίες του Δήμου, απλά και μόνο για να κάνεις το κέφι σου. Θα σε παρακαλέσω όμως να αλλάξεις το κείμενο στην τσέπη σου.
Το κείμενο που θα σου προτείνω είναι μόνο μια σελίδα, πολύ οικονομικότερο δηλαδή για τον Δήμο και θα σε παρακαλέσω να το δείχνεις κι αυτό παντού με τον ίδιο πάντα ζήλο.




Διαύγεια και μαλακίες... Η φτώχεια αυξάνεται, τα συσσίτια στην πόλη πληθαίνουν κι εσύ Μάκη αγοράζεις καραμέλες με λεφτά δικά μας.

4.350 ΕΥΡΩ για καραμέλες τη στιγμή που συντοπίτες και συντοπίτισσές μας υποφέρουν πραγματικά -ακόμη και από την πείνα- θα έπρεπε να σε κάνουν να ντρέπεσαι...

Καλή χρονιά και να σας χαιρόμαστε.

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης