Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΠΚΜ η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
 Μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής  Ισότητας των Φύλων της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ορίσθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής
 Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΚΜ, κ. Σοφία Μαυρίδου.

Κατά την ανασυγκρότηση της Περιφερειακής Επιτροπής  Ισότητας των Φύλων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πρόεδρος ορίσθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας με αναπληρωτή του την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Αθηνά Αθανασιάδου- Αηδονά και μέλος η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας, κ.  Σοφία Μαυρίδου με αναπληρώτρια την Περιφερειακή Σύμβουλο, κ. Θεοδώρα Μπαλτατζίδου.

Αντικείμενο της Επιτροπής είναι η υποβολή προτάσεων προς τα όργανα της περιφέρειας για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προς προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στο πρόσωπο της και αναφερόμενη στην τιμή που της έγινε, εκφράζει τη διάθεση να ανταποκριθεί με συνέπεια, δημιουργικότητα και προοπτική και σ΄ αυτή τη θέση. Άλλωστε, όπως δήλωσε, έχει ως σκοπό να συμβάλει με δράσεις και ενέργειες στη βελτίωση της θέσης των γυναικών σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της Ελλάδας,  σε μια εποχή που η οικονομική κρίση έχει πλήξει περισσότερο ευάλωτες ομάδες με τις γυναίκες να συγκαταλέγονται στα πρώτα θύματα.

 «Η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν κυρίως οι γυναίκες και η εξεύρεση λύσεων,  η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  της κοινωνίας και η διασφάλιση των προϋποθέσεων για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στην ελληνική κοινωνία αποτελούν πρωταρχικό μέλημά μας», επισημαίνει η κ. Σοφία Μαυρίδου, τονίζοντας ότι η συγκρότηση Περιφερειακών Επιτροπών Ισότητας αποτελεί απόδειξη του στρατηγικού σχεδιασμού των Περιφερειών  να προωθήσουν άμεσα θέματα ισότητας μέσω της δημιουργίας αποτελεσματικών υπηρεσιακών δομών.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της μεριμνά και υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στην αναπτυξιακή πολιτική της περιφέρειας, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, διατυπώνει προτάσεις και εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα της περιφέρειας τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής,  εισηγείται προς το περιφερειακό συμβούλιο την ένταξη έργων στις ΣΑΕΠ που προωθούν τα ανωτέρω μέτρα και τις σχετικές δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών και συνεργάζεται με το Συμβουλευτικό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στην Περιφέρεια, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.