Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ, Πλατύ Ημαθίας
 Την παραμονή των Χριστουγέννων η “Αστερούπολη” είχε τη χαρά να φιλοξενήσει τη χορωδία “Μελισσάνθη” του Δήμου Αλεξάνδρειας, η οποία παρουσίασε μια σειρά από χριστουγεννιάτικα
τραγούδια.
Είναι η δεύτερη χρονιά που η “Μελισσάνθη” εμφανίζεται στην “Αστερούπολη”, αφού και πέρυσι είχε επισκεφτεί το χώρο στον οποίο αυτή γίνεται, στον πεζόδρομο Πλατέος.
Στη συνέχεια στη σκηνή βρέθηκε ο  DJ Lito, που επί περίπου ένα δίωρο έπαιξε μουσική.
Όσοι είχαν την τύχη να περάσουν μια βόλτα από το σπιτάκι του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακή σούπα από την περιοχή της Καππαδοκίας.
Επίσης, για μια ακόμη ημέρα οι μικροί μας φίλοι δεν έφυγαν ούτε στιγμή από το Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη, αφού το ενδιαφέρον τους για χριστουγεννιάτικες κατασκευές, παιχνίδια αλλά και ανάγνωση παραμυθιών ήταν αμείωτο και γύρισαν σπίτι με απλές αλλά έξυπνες κατασκευές (όπως αγγελάκια φτιαγμένα από γυαλί, χαρτί και πολλά πολλά χρώματα ή κουκουνάρια βαμμένα με τα χρώματα των Χριστουγέννων) που έφτιαξαν με την καθοδήγηση των εθελοντών που καθημερινά, επί πέντε ώρες, βρίσκονται στο Εργαστήρι.
Το πρόγραμμα της Τετάρτης 25-12-13 είναι το ακόλουθο:
6.30: Η κλόουν Μελί Μελό σε νέες περιπέτειες.
8.30: Συναυλία με τους Βάσια Κόντου, Γιώργο Κολλιλέκα, Φένια Σισμανίδου και την παρέα τους σ’ ένα αισθαντικό μουσικό ταξίδι.
Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων- Παιχνιδιών (Εργαστήρι Αϊ Βασίλη).
5.00-6.00: «Τάρανδος – Έλκηθρο».
6.00-7.00: «Σπασ’ το και φα’ το».
7.00-8.00: Ανάγνωση Παραμυθιού.
8.00-10.00: Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές- Παίζουμε Δημιουργώντας.