Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ: ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΕΞΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ 2013.... ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 2014

Η τελευταία ανάρτηση για το 2013 θα θέλαμε να είναι ένα ευχαριστήριο και μία αφιέρωση για όλους εσάς που μας στηρίξατε για μία ακόμη συναπτή  χρονιά, που μας δώσατε δύναμη να συνεχίζουμε, που μας κατατάξατε στα κορυφαία sites & blogs της Πιερίας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας μας.
Ήταν μία ακόμη ενδιαφέρουσα χρονιά, με νέες εμπειρίες και κάποιες  
ευχάριστες ή λιγότερο ευχάριστες για μας καταστάσεις.
Πολλοί φίλοι και συνεργάτες στάθηκαν για μία ακόμη φορά σταθερά δίπλα και κοντά μας, είτε κρατώντας την ανωνυμία τους, είτε όχι.
Πιστεύουμε ότι διανύουμε ένα πολύ καλό ταξίδι με σταθερή πορεία, δίχως κλυδωνισμούς και χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος προορισμός, μη μπορώντας όμως ακόμη να σας πούμε πόσο θα τραβήξει ή πόσο θα αντέξει  ή που θα στοχεύσει τον επόμενο χρόνο.
Ευχής έργο για μας θα ήταν να μπορούσε να υπάρχει για πολλά ακόμη χρόνια.
Το μέλλον θα δείξει τι θα φέρει...
Συμπερασματικά όμως και κρίνοντας συνολικά τα έργα και ημέρες στα ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ μπορούμε ανεπιφύλακτα να πούμε ότι κάναμε πολύ πιο πολλούς φίλους παρά εχθρούς.
Αν και η λέξη εχθρός δε ταιριάζει στη φιλοσοφία μας, στην ουσία δεν υφίσταται. 
Θα χρησιμοποιούμε τη λέξη αντίπαλος που χαρακτηρίζει την Ελληνική πραγματικότητα.
Νιώθει κάποιος πολύ εύκολα την αγάπη ή στον αντίποδα το μίσος των άλλων και σε επίπεδο γραπτών αλλά και δια ζώσης. Το θέμα πάντοτε είναι να επικρατεί η ψυχραιμία με τη λογική και να μην αφήνει να επηρεάσουν κοινωνικά δρώμενα, το χώρο του "παγκόσμιου" διαδικτύου.
Τέλος πάντων να μη μακρηγορούμε... Να αποκρυπτογραφήσουμε όλες τις στιγμές που περάσαμε μέσα στο 2013, μιας και έχουν περάσει ήδη στο πάνθεον της μικροϊστορίας μας.
Να αναλογιστούμε, να "ζυγίσουμε" τα δεδομένα και να πάρουμε ήρεμα, ψύχραιμα και με διαύγεια πνεύματος τις όσο δυνατόν δικαιότερες και σωστότερες αποφάσεις.
Να μη κάνουμε σπιθαμή πίσω στα δίκια και στα κεκτημένα μας, να μάθουμε να τα διεκδικούμε και να παλεύουμε γι' αυτά. Για το καλό το δικό μας, των οικογενειών και των φίλων μας.
Εξάλλου αυτό επιδιώκουμε συνεχώς στο blog αλλά και στη προσωπική μας ζωή.
Μπορεί άμεσα να υπάρχει ένα μικρό κόστος αλλά μακροπρόθεσμα θα δικαιωθούμε.
Δε μπορούμε να πείσουμε κανέναν για τίποτα - δε μας πέφτει λόγος να το κάνουμε εξάλλου - παρά μόνο τους εαυτούς μας, για το ότι οι πρωτοποριακές και καινοτόμες πρωτοβουλίες μετά έμπρακτης υλοποίησης, θέλουν εξ αρχής πολλή δουλειά, σωστό τρόπο σκέψης και τεράστια επιμονή και υπομονή, ιδιαίτερα σε κλειστές κοινωνίες. Μετά άσε το χρόνο να κυλήσει. Θα δουλέψει υπέρ σου.

Μακάρι να μπορούσαμε να ξυπνήσουμε αύριο το πρωί 1/1/2014 και να αντικρίζαμε τον ίδιο κόσμο να ζει υπό άλλες συνθήκες... Πιο ανθρώπινες, πιο δημοκρατικές.....
Δε θα γίνει αύριο είναι σίγουρο. Ίσως κάποτε στο μέλλον.
Θα ήταν όμως παρήγορο να βλέπαμε προσπάθεια για αλλαγή. Όχι απαραίτητα κυβερνητική, αλλά συνειδήσεως.
Είμαστε ικανοποιημένοι που η συνολική μας δράση και ο φιλικός κοινωνικός μας περίγυρος συγκλίνουν προς αυτό.  Στο ότι παλεύουμε για τη κρίση συνειδήσεως.
Αυτό αν επεκταθεί από παρέα σε παρέα, τότε θα μπορέσουμε αυτονόητα κάποια στιγμή να μιλήσουμε από την αρχή για επανόρθωση της οικονομίας και της ανάπτυξης.
Πιστεύουμε για μας, ότι το 2013 πέρασε στην ιστορία ως αγώνας προς αυτή τη κατεύθυνση.
Για το 2014 ελπίζουμε να το επεκτείνουμε, να γαλουχηθεί σωστά, ώστε να βρει το δρόμο του.

Καλή νέα χρονιά να έχουμε όλοι, με απόλυτη δικαιοσύνη, με αγνή αγάπη και πάνω από όλα με ανιδιοτελή αλληλεγγύη.

Σε λίγο αλλάζει ο χρόνος....
Να θυμόμαστε συνεχώς ότι:
Αν μας περισσεύει ακόμη ο ένας χιτώνας ας τον χαρίσουμε εκεί που εμείς νομίζουμε, δίχως να περιμένουμε κανενός είδους ανταμοιβή.


Να είστε καλά να μας αντέχετε και  το 2014 !!!!!