Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Σοβαρή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και καταιγίδες αλλά και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους στο Ιόνιο που θα φτάσουν τοπικά τα 8-9 μποφόρ. 
 
Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Δευτέρα και την Τρίτη στα νησιά του Ιονίου την δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο (κυρίως την νοτιοδυτική και νοτιοανατολική) μέχρι και την ανατολική Πελοπόννησο-Αττική-νότια Εύβοια. Αργά το απόγευμα-βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη νωρίς το πρωί βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία-Θράκη μέχρι και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου .
 
Έντονες βροχές την Τρίτη θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και μετά στην Θεσσαλία την κεντρική και δυτική Μακεδονία αλλά και την υπόλοιπη δυτική Ελλάδα(νησιά κεντρικού και νότιου Ιονίου και την νότια νοτιοανατολική και νοτιοδυτική Πελοπόννησο).Βροχές θα εκδηλωθούν και στην ανατολική βορειοανατολική Θεσσαλία και στην βορειοανατολική Στερεά που στα πιο ορεινά τμήματα θα είναι πιο έντονες.
 
Τα έντονα φαινόμενα την Τετάρτη θα περιοριστούν στο Ιόνιο και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο . Στην υπόλοιπη κεντρική ανατολική και νότια χώρα τα φαινόμενα θα είναι πιο ασθενή.