Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Στον αέρα οι μισθοί για 500.000 εμποροϋπαλλήλους – Μείωση 13% ζητούν οι έμποροι

''Ξεκρέμαστοι'' από σήμερα οι μισθοί των εμποροϋπαλλήλων καθώς έληξε η μετενέργεια, ενώ νέα συλλογική σύμβαση με μειώσεις 13% προτείνει στους εργαζόμενους ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Β. Κορκίδης.

Κομβική είναι η σημερινή ημέρα για τους μισθούς 500.000 εμποροϋπαλλήλων καθώς λήγει η μετενέργεια που προβλέπεται από το νόμο για τη συλλογική σύμβαση εργασίας τους.

Τα χειρότερα όμως για τους εργαζομένους έρχονται από την Συνομοσπονδία των Εμπόρων, καθώς ο πρόεδρος τους Βασίλης Κορκίδης καλεί άμεσα τους εκπροσώπους των εμποροϋπαλλήλων σε υπογραφή νέας σύμβασης με μείωση μισθών κατά 13%.
ο πρόεδρος τους Βασίλης Κορκίδης καλεί άμεσα τους εκπροσώπους των εμποροϋπαλλήλων σε υπογραφή νέας σύμβασης με μείωση μισθών κατά 13%. Ουσιαστικά δηλαδή οι Έμποροι προτείνουν νέο βασικό μισθό στα 751 ευρώ, από 860 ευρώ που ήταν σήμερα

Ουσιαστικά δηλαδή οι Έμποροι προτείνουν νέο βασικό μισθό στα 751 ευρώ, από 860 ευρώ που ήταν σήμερα, αν υπολογίσει κανείς τη μείωση του 13%.
''Τα δεδομένα της αγοράς και η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εμπορικές επιχειρήσεις επιβάλλουν την αναζήτηση μιας νέας κλαδικής συμφωνίας για μείωση των μισθών'' είναι το βασικό επιχείρημα του Β. Κορκίδη, το οποίο όμως δεν γίνεται αποδεκτό από τους εμπορουπαλλήλους.

οι εμποροϋπάλληλοι εμφανίζονται πρόθυμοι να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον όρο πως μέχρι την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης οι εκπρόσωποι των εργοδοτών δεν θα προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εμποροϋπάλληλοι εμφανίζονται πρόθυμοι να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον όρο πως μέχρι την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης οι εκπρόσωποι των εργοδοτών δεν θα προχωρήσουν σε μειώσεις μισθών.


http://www.newsit.gr/