Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Κωνσταντοπούλου: Το βίντεο της μεθόδευσης της ψηφοφορίας στη Βουλή

Δείτε το βίντεο από την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής, στις 12.9.2013, δίχως τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών (Vid)
Την Παρασκευή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, προχώρησε σε σοβαρές
καταγγελίες αναφορικά με τη διαδικασία ψηφοφορίας στη Βουλή του Κώδικα περί Δικηγόρων.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για "μονταζιέρα της ΝΔ" η οποία έφτασε στο σημείο να παράγει "πλαστές κοινοβουλευτικές διαδικασίες" και χαρακτήρισε ως άκυρη την όλη διαδικασία της ψηφοφορίας.
"Κανένα άρθρο του Κώδικα περί Δικηγόρων που η Τρόικα επισπεύδει και η Κυβέρνηση προωθεί δεν ψηφίσθηκε στην αρμόδια Επιτροπή. Όχι μόνον αυτό, αλλά επιπλέον όλη η διαδικασία ψηφοφορίας ήταν άκυρη, αφού στην αίθουσα βρίσκονταν μόνον τρεις βουλευτές, οι :
Γιάννης Κεφαλογιάννης, Εισηγητής Νέας Δημοκρατίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Εισηγήτρια ΣΥΡΙΖΑ και Θεοδώρα Τζάκρη, Εισηγήτρια ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, για να υπάρχει έγκυρη ψηφοφορία απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των δύο πέμπτων του όλου αριθμού των μελών της Επιτροπής, δηλαδή, στη συγκεκριμένη Επιτροπή, που έχει 31 θα έπρεπε ψηφίσουν θετικά 13 βουλευτές.
Ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Τζάκρη παρέμειναν σιωπηλοί σε όλη τη διαδικασία της ψηφοφορίας και δεν τόλμησαν να πουν "ναι" (αναλαμβάνοντας και την ευθύνη) ούτε σε ένα άρθρο από τα 166 του Νομοσχεδίου.
Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Βιρβιδάκης, επέμενε να εκφωνεί ψευδώς ότι "το άρθρο έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία".
Παρενέβην κατ’επανάληψη και δια μικροφώνου, διαμαρτυρόμενη για την ψευδή εκφώνηση θετικού αποτελέσματος και κατ’επανάληψη ρώτησα "ποιός λέει ‘ναι’;" αμφισβητώντας ευθέως το εκφωνούμενο αποτέλεσμα ψηφοφορίας.
Ο κ. Κεφαλογιάννης και η κ. Τζάκρη παρέμεναν σιωπηλοί μην τολμώντας ούτε στο στάδιο εκείνο να ψηφίσουν θετικά οποιοδήποτε συγκεκριμένο άρθρο. Ούτε ένα από τα 166", αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η κ. Κωνσταντοπούλου.
"Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι πρώην Ανώτατος Δικαστικός Λειτουργός και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Παρέμεινε σιωπηλός μέχρι τη λήξη της συνεδρίασης. Το ερώτημα είναι: θα φθάσει μέχρι του σημείου να υποστηρίξει το νομοθέτημα αυτό στην Ολομέλεια βασιζόμενος σε πλαστό πρακτικό ψηφοφορίας;", καταλήγει.
Το περιστατικό καταγράφηκε από το κλειστό κύκλωμα και δόθηκε στη δημοσιότητα από το περιοδικό unfollow το Σάββατο.