Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

«Μην μας πιέζετε, δεν αντέχουμε» θα είναι το μήνυμα Σαμαρά προς τις Βρυξέλλες

Στις συναντήσεις που θα έχει με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο κ. Σαμαράς θα τονίσει την ανάγκη να υποστηριχτεί η δικομματική
κυβέρνηση, ζητώντας να υπάρξουν σύντομα αναπτυξιακά μέτρα, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».
«Μην μας πιέζετε. Δεν αντέχουμε, όλα κρέμονται από μια κλωστή», είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, όπου θα μεταβεί την προσεχή Τρίτη, ενόψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2014, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής».

Στις συναντήσεις που θα έχει με τους προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο κ. Σαμαράς θα τονίσει την ανάγκη να υποστηριχτεί η δικομματική κυβέρνηση, ζητώντας να υπάρξουν σύντομα αναπτυξιακά μέτρα.

Επιδίωξή του έλληνα πρωθυπουργού είναι να μεταδοθεί σε ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο το μήνυμα ότι η Ελλάδα, προκειμένου να υπερβεί την κρίση έπειτα από τον γολγοθά που έχει ανέβει, χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα, κοινωνική ειρήνη και αποδραματοποίηση του μνημονίου.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη του στον «Τύπο της Κυριακής», ο Αντώνης Σαμαράς διαβεβαιώνει πως σε περίπτωση που η Ελλάδα χρειασθεί πρόσθετη χρηματοδότηση, για την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν από τη λήξη ομολόγων, αυτό θα γίνει χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους.

Αναφερόμενος ειδικά δε στα σενάρια για ανάγκη τρίτου προγράμματος στήριξης της χώρας μας, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως από τη στιγμή που η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της οι εταίροι έχουν δεσμευτεί για βοήθεια χωρίς νέα συμφωνία και χωρίς νέους όρους.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς προσδιόρισε το δημοσιονομικό κενό στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται να καλυφθεί με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ούτε με την επιβολή νέων φόρων.

Στόχος της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι το κενό να καλυφθεί με διαρθρωτικά μέτρα, όπως, μεταξύ άλλων, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και το λαθρεμπορίου.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς θέτει τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρότατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα. «Οι εκλογές θα γίνουν όταν λέει το Σύνταγμα, όχι όποτε το θέλει ο κ. Τσίπρας [...] Η Ελλάδα βιάζεται να βγει από την κρίση, ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται να μην ξεκολλήσει η χώρα από το χθες, δεν θα του κάνουμε τη χάρη», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/


Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook