Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΎ: Ρυθμίσεις δανείων με τη διαδικασία του διαμεσολαβητή

ΑΝΝΑ ΜΑΝΗ-ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΎ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ρυθμίσεις δανείων με τη διαδικασία του διαμεσολαβητή.
(Απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης σε ερώτηση της βουλευτού).
            Στις 2 Αυγούστου 2013 η βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας, κυρία Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου με ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κύριο Χαράλαμπο Αθανασίου, είχε θίξει τα προβλήματα που διαπιστώνονται στο πρόγραμμα διευκόλυνσης των ενήμερων δανειοληπτών.
            Συγκεκριμένα, η κυρία Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου επεσήμανε την απουσία, παρά τα όσα προβλέπει ο προσφάτως θεσπιθείς ν.4161/2013, προδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ τραπεζικών ιδρυμάτων και δανειοληπτών λόγω της εταιρικής πολιτικής των τραπεζών, κυρίως δε εξαιτίας της έλλειψης ειδικών διαμεσολαβητών. Γι’ αυτό και ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό την επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων, ώστε να δοθούν σε τράπεζες και δανειολήπτες τα απαραίτητα κίνητρα για την προδικαστική ρύθμιση των ενήμερων δανείων.
            Ο κύριος Αθανασίου, με την 27ης Αυγούστου απάντησή του στην ερώτηση της βουλευτού, τονίζει πως μέχρι σήμερα «έχουν διαπιστευθεί συνολικά εκατόν πέντε (105) διαμεσολαβητές», διαβεβαιώνοντας παράλληλα, ότι «ο αριθμός αυτός πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία εξετάσεων υποψηφίων διαμεσολαβητών που διενεργούνται από την αρμόδια εξεταστική επιτροπή, στις οποίες συμμετέχουν διακόσια ογδόντα δύο (282) άτομα που αποφοίτησαν επιτυχώς από τα υφιστάμενα Κέντρα Εκπαίδευσης».

Η διαδικασία αυτή, που πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, σαφώς και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επίλυση των προεκτεθέντων προβλημάτων, παρέχοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες συμπολίτες μας να προβούν στην εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους.