Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Με νέους επιχειρηματίες, επιμελητήριο Πιερίας και Εργατικό Κέντρο Κατερίνης συνεχίστηκαν οι συναντήσεις της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ
Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας, συνεχίζοντας τις επαφές και τις συναντήσεις με φορείς και πολίτες, το
προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησε συναντήσεις με νέους επιχειρηματίες, με τον πρόεδρο του
 επιμελητήριου Πιερίας και το ΔΣ του εργατικού κέντρου Κατερίνης. Παράλληλα συνεχίζονται οι επαφές και με πολίτες, σε όλο το νομό Πιερίας.

Στις 23/7 ο γραμματέας της ΝΕ Καλπακίδης Δαμιανός και ο αναπληρωτής γραμματέας Χρήστος Τζιουβάρας είχαν συνάντηση γνωριμίας με το πρόεδρο του επιμελητηρίου Πιερίας κο Ηλία Χατζηχριστοδούλου, στο επιμελητήριο.  Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της Πιερίας, συζητήθηκαν οι προτάσεις του επιμελητηρίου Πιερίας, όπως προέκυψαν από το Αναπτυξιακό Επιχειρηματικό Συνέδριο «Επιχειρηματικότητα, Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη της Πιερίας». Το σχετικό υλικό που παραδόθηκε θα αποτελέσει θέμα συζήτησης στη ΝΕ.

Επίσης στις 26/7 πραγματοποιήθηκε συνάντηση γνωριμίας και εργασίας,  κλιμάκιου της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας, αποτελούμενο από το Γραμματέα Καλπακίδη Δαμιανό και τους Τζιουβάρα Χρήστο, Ντινάκη Αποστόλη, Χαλκίδη Κων/νό, Παπαστάμου Αθανάσιο,  με τον πρόεδρο του  ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης κο Κοτρώνη Βαλάση, και τα μέλη του ΔΣ (Ορφανίδου Ελένη, Καλαϊτζίδη Γεώργιο, Σωματαρίδη Αλέξανδρο).
Από τη συνάντηση πρόεκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα και έγινε ένας ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος. Καταγράφηκαν οι απόψεις και οι προτάσεις του Εργατικού Κέντρου, ενώ παράλληλα παραδόθηκαν σχετικά υπομνήματα. Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας πιστεύει, ότι η ανεργία στη Πιερία και ειδικά στους νέους, αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα. Τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ιδιωτικό τομέα και στις επιχειρήσεις όμως πλήττονται, συνέπεια τις κρίσης. Απαιτείται μια καταρχήν ειλικρινή σχέση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για μια ωφέλιμη συνεργασία. Μερικά από τα ζητήματα που τέθηκαν είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη σύναψη των «επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων εργασίας από ενώσεις προσώπων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις», το δικαίωμα αυτασφάλισης σε ΙΚΑ-ΕΤΑΜ απολυόμενων από 55-64 ετών, οι άδικες ρυθμίσεις για τα βαρέα και ανθυγιεινά κ.α. Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο μειωμένο προσωπικό που υπάρχει στα όργανα εποπτείας και ελέγχου, όπως η επιθεώρηση εργασίας, το ΙΚΑ κτλπ. Τέλος η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας συντάσσεται με την άποψη, να επανεξεταστεί και να μην πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε συγχώνευση του τμήματος ασφάλειας και υγείας στη εργασία στο Ν. Πιερίας.

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Πιερίας το προσεχή διάστημα θα συνεχίσει τις επαφές της, με πολίτες, φορείς και στελέχη της δημοκρατικής παράταξης, σε ολόκληρο το νομό, με ειδικά κλιμάκια για κάθε περιοχή.


Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΠΙΕΡΙΑΣ