Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Στον Ιβάν Σαββίδη το ΞΕΝΙΑ στο Παλιούρι...

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποκτά, έναντι 14 εκατ. ευρώ, το ακίνητο Ξενία στο Παλιούρι Χαλκιδικής
Στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, περνάει, εκτός απροόπτου, το ακίνητο
Ξενία στο Παλιούρι Χαλκιδικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας υπέβαλε νέα βελτιωμένη πρόταση, ύψους 14 εκατ. ευρώ,  για την έκταση των 210 στρεμμάτων, αυξημένη κατά 4 εκατ. ευρώ σε σχέση με την αρχική του προσφορά. Πλέον, αναμένεται η σύγκληση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ(που δεν έχει ακόμα πρόεδρο) για την τυπική επικύρωση της πώλησης της έκτασης στον Ιβάν Σαββίδη.
Να σημειωθεί πως ο κ. Σαββίδης ήταν ο μοναδικός επιχειρηματίες που κατέθεσε δεσμευτική προσφορά στο ΤΑΙΠΕΔ για το εν λόγω ακίνητο, για το οποίο είχαν εκδηλώσει αρχικά ενδιαφέρον συνολικά εννέα επενδυτικά σχήματα. Εκτός από τον  Ιβάν Σαββίδη προσφορές είχαν καταθέσει η Lamda Development, η Λάμψα Α.Ε., η Δομοτεχνική Α.Ε., η Ελληνοβαλκανική, η Μεντεκίδης Α.Ε. (κατασκευαστική), η Mind Compass (θυγατρική της Dolphin Capital Investors), καθώς και εταιρεία που διατηρεί ξενοδοχείο στη Χαλκιδική.
Το μέγεθος του ακινήτου ανέρχεται στα 210.742 τμ και περιλαμβάνει τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του Ξενία(3.658 τμ) και τις εγκαταστάσεις του camping Παλιουρίου (1.128 τμ).