Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

15 συμβουλές για να γίνετε πιο αποτελεσματικοί

Ο καθένας θα ήθελε να καταφέρνει να φέρνει εις πέρας περισσότερα. Αυτό είναι εφικτό και ορίστε κάποιες συμβουλές:
1)Μην περιμένετε τις τέλειες συνθήκες. Αν θέλετε να κάνετε κάτι, κάντε το αμέσως, οι
συνθήκες δεν θα είναι ποτέ όσο τέλειες θα θέλετε.
2)Οι μεγάλοι, ξεκάθαροι στόχοι απελευθερώνουν ενέργεια, γιαυτό θέστε τους ξεκάθαρα σε χαρτί και διαβάζετέ τους καθημερινά.
3)Ελέγχετε τα email σας το απόγευμα για να κρατήσετε ψηλά την ενέργεια σας τα πρωινά για να κάνετε την ποιοτικότερη δουλειά σας.
4)Διατηρείτε τακτοποιημένο το γραφείο σας. Η ακαταστασία φέρνει άγχος και νευρικότητα.
5)Μην βλέπετε τηλεόραση. Το μόνο που σας δείχνει είναι άλλους να πετυχαίνουν και όσο βλέπετε, δεν κάνετε τίποτα προς την κατεύθυνση της δικής σας επιτυχίας.
6)Κάνετε πράγματα με ρουτίνα. Πότε θα σηκωθείτε, πότε θα δουλέψετε,πότε θα χαλαρώσετε κτλ.Η μέγιστη παραγωγικότητα δεν είναι θέμα τύχης αλλά αφοσίωσης.
7)Σηκωθείτε νωρίς το πρωί. Κερδίστε τη μάχη με το στρώμα. Αυτη η συνήθεια θα δυναμώσει την θέλησή σας και θα δείτε αλλαγές σε πολλούς άλλους τομείς.
8)Πιείτε περισσότερο νερό. Όταν είμαστε αφυδατωμένοι,έχουμε λιγότερη ενέργεια,συνεπώς καταφέρνουμε να τελειώσουμε λιγότερα 
9)Βρείτε την φόρμα σας.Εξασκηθείτε καθημερινά γιατί όταν είστε στα καλύτερά σας σωματικά,τότε η ενέργεια εκτοξέυεται και η δύναμη της συγκέντρωσης αυξάνεται.
10)Σταματήστε το multi-tasking. Επικεντρωθείτε σε ένα πράγμα τη φορά και κάντε το τέλεια. Η συγκέντρωση προσοχής σε ένα θέμα είναι μια εξασκήσιμη πνευματική ικανότητα.
11)Μην λέτε ΝΑΙ σε όλα. Οι περισσότεροι έχουμε μια θέληση να είμαστε αρεστοί σε όλους και αυτό μας φέρνει στο άλλο άκρο, το οποίο είναι ο θάνατος της μέγιστης παραγωγικότητας 
12)Μην ασχοληθείτε με οτιδήποτε στο οποίο δεν μπορείτε να γίνετε ο καλύτερος.
13)Δουλέψτε σε μπλοκ 90 λεπτών με 10 λεπτά ξεκούραση ενδιάμεσα. Αυτό έχει αποδειχτεί να τονώνει το μυαλό και την ενέργεια. 
14)Αφιερώστε 20 λεπτά κάθε μέρα μόνο για να κατεβάσετε και να καταγράψετε ιδέες. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος και απλά σκεφθείτε τρόπους να βελτιώσετε το έργο σας. 
15)Χαθείτε. Μην είσαστε διαθέσιμοι πάντα για όλους. Βρείτε χρόνο για εσάς και την συγκέντρωσή σας, τότε θα δείτε οτι έρχονται τα πιο ουσιαστικά αποτελέσματα.
 http://projectmidas.blogspot.gr/2013/01/15.html